MotoGP

Zarco: „Nehéz új dolgokat megtanulni, de még gyorsabb lehetek”

Noha az első nap még nehézkesen alakult az Avintia Racing motorosa számára, összességében mégis elégedetten első ducatis tesztjét a francia versenyző.

Először próbálhatta ki a malajziai gyakorlás keretein belül a GP19-es Ducati Desmosedicit Johann Zarco, aki így bő egy év leforgása alatt négy különböző gyártó – sorrendben Yamaha, KTM, Honda és most Ducati – MotoGP-s versenygépét vezethette. Az első nap után még maga a francia is úgy nyilatkozott, hogy arra számított, egyből gyorsabb lesz a bolognaiak motorjával, de aztán a teszt hátralévő részében folyamatosan javult, s végül a 15. legjobb idővel zárt, hat tizeddel rögtön maga mögé utasítva csapattársát, Tito Rabatot.

Zarco így végül összességében optimistán értékelt Sepang után: „Jó teszt volt. Az első nap még kicsit nehezen alakult. Úgy vélem, lehetek még gyorsabb: sok újdonságot kell még megtanulnom, de a harmadik nap végén elégedett voltam, mert látom, hogy a módszer, amit követek, jól működik, és idővel még többet tanulhatok. A motor nagyon jó a kigyorsításon, és ebből előnyt kell kovácsolnom. Már alig várom, hogy megérkezzek Katarba, ahol további három napunk lesz a fejlődésre és arra, hogy felkészüljünk a szezon kezdetére. Nehéz új dolgokat megtanulni, de úgy érzem, készen állok és rendkívül motivált vagyok” – idézi a motoros szavait a Crash.net szakoldal.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások