MotoGP

Zarco kirúgatná azt, aki a hondás „baromságot” elterjesztette

A múlt héten röppent fel a sajtóban a pletyka, miszerint a francia a HRC Superbike-világbajnoki alakulatánál köthet ki 2020-ban, a KTM motorosa ezt azonban egy komoly kifakadás keretében határozottan cáfolta.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Mi is beszámoltunk róla egy hete, hogy felröppentek olyan híresztelések, miszerint a KTM-mel való nem épp békés viszony és egyelőre eredménytelen együttműködés miatt Johann Zarco nem biztos, hogy kitölti 2020 végéig szóló szerződését, a Honda Superbike-világbajnoki alakulata pedig lecsapna a korábbi kétszeres Moto2-es világbajnokra. Bár már akkor is elég meredeknek hangzott ez a pletyka, s most maga Zarco árulta el, hogy semmi alapja nem volt a rövid időre a WSBK hivatalos honlapjára is felkerülő hírnek, sőt ki is rúgná állásából azt, akitől az eredeti információt szerezhették a sztorit lehozó újságírók:

„Még nem tudom, ki indította el ezt az információt, de rövidesen el kell veszítenie a munkáját, mert baromság, amit mondott” – idézi Zarcót a Motorsport.com. „Soha nem beszéltem a Hondával, szóval még csak kép sem készülhetett ilyesmiről. Nem tudom, honnan jött ez, úgy tűnt, a Superbike-vb hivatalos honlapjától vagy Twitterétől. Aztán leszedték, szóval furcsa volt az egész. Beszéltem Carmelóval, mert valami nem stimmelt, ez az ember óriásit hibázott, mert bajba sodorhatott ezzel a KTM-nél, és ez nem jó. Nem tudom, miért jött elő ez a pletyka, néhányan fel is hívtak miatta, de ha megtaláljuk az embert, azonnal el fogja veszíteni a munkáját.”

Némi háttérinformáció az évek tapasztalata alapján: a helyszínen tartózkodó újságírók jelentős része nem saját kútfőből kreál ilyesféle pletykákat, hanem általában csapatokhoz közel álló forrásoktól hall ezt meg azt. Ráadásul mi az általában megbízható brit sajtó egyik elismert szaklapján, a MotorCycleNews-on olvastuk a Zarco-pletykát, náluk ritkán jelenik meg efféle tévedés – ellentétben például a jellemzően szarkavaró olasz sajtóval vagy éppen a magát jól értesültnek gondoló, de sokszor jócskán mellélövő német médiumokkal.

A kis kitérő után pedig vissza Zarcóhoz, akinek kapcsán a fő érdekesség a Katalán Nagydíj pénteki napja után, hogy először próbálta ki élesben a KTM karbon lengővilláját, amelyről a múlt héten első ízben tesztelő Dani Pedrosa is pozitív visszajelzést adott, ami meggyőzte a franciát: „Már a jerezi teszten is kipróbáltam ezt a lengőkart, de nem raktuk fel rögtön utána a motorra Le Mans-ban és Mugellóban. Vannak előnyös tulajdonságai, összességében jobb tapadást biztosít, és ez fontos is ezen a pályán, mert sokat csúszkál a motor itt. Viszont van még néhány dolog, amelyre rá kell találnunk, mert szükségét érzem, de egyelőre még nem tudok konkrétan rájuk mutatni” – fogalmazott a pénteket 13. helyen záró motoros, aki számára ugyan bukással ért véget az első nap, mégis bízik benne, hogy szombaton lehet esélye bejutni a Q2-be.

Fotó: MotoGP Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások