MotoGP

„Zarco képes lehet arra a KTM-mel, amire Dovizioso volt a Ducatival”

A korábban mindkettejükkel együtt dolgozó Herve Poncharal szerint a francia és az olasz is képes maga mögé állítani és motiválni a csapatát, így a kétszeres Moto2-es vb-első sikerre viheti az osztrák gyártót.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Johann Zarco 2017-ben debütált a királykategóriában a Tech3 Yamahánál, ám miután a hangvillások gyári alakulatánál nem szabadult fel számára hely, a francia aláírt a KTM-hez 2019-re. Az első tesztek alapján nem lesz könnyű dolga az osztrák gyártóval, amelynek motorja még mindig a sereghajtók közé tartozik. Herve Poncharal azonban, aki a Tech3-nél két évig volt Zarco csapatfőnöke, úgy véli, hogy Zarco képes lehet sikerre vezetni új alakulatát: szerinte ilyen szempontból hasonlít Andrea Doviziosóra, aki szintén versenyzett nála, s aki az utóbbi két évben több győzelmet is aratott a feljavuló Ducatival.

„Sok közös van kettejükben” – vélekedett Poncharal, akinek szavait a SpeedWeek.com szakportál idézi. „Egyikük sem viselkedik szupersztárként. Közel állnak a csapatukhoz, és képesek maguk mögé állítani és motiválni őket. Éppen ezért hiszem, hogy Johann elérheti azt a KTM-mel, amit Andreának sikerült a Ducatival. Johann száz százalékban a MotoGP-nek szenteli az idejét. Rendkívül keményen dolgozik, és emellett kiváló műszaki érzéke van. Abban is nagyon erős, ha elemezni kell a pályán történteket. Mindig nagyon sok hasznos információval látja el a csapatot.”

Poncharalnak egyébként saját csapata szempontjából is érdeke, hogy sikeres legyen a KTM gépe, hiszen az idei évtől immár az osztrák szatellit gárdájaként működnek. „Rendkívül izgalmas ez a helyzet és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a projekt részesei lehetünk. Nehéz elképzelni, milyen lökést jelent Pol Espargaro valenciai dobogója. Fantasztikus napjuk volt, előbb a Moto3-ban és a Moto2-ben nyertek, aztán jött teljesen váratlanul a pódium a MotoGP-ben. Hihetetlen érzés volt. Amikor beszélt a KTM garázsában lévő emberekkel, lehet látni rajtuk az eltökéltséget és a szenvedélyt, amellyel a legmagasabb szinten dolgoznak. Ritkán tapasztaltam ilyesmit a karrierem során.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások