MotoGP

Zarco: Inkább a Moto2, mint az Avintia

Topcsapatba szeretne kerülni, márpedig a jelenlegi sereghajtó istállót nem tartja annak a francia, akinek a legfrissebb pletykák ellenére is egy hondás ülés a célja 2020-ra.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Néhány nappal ezelőtt még egyértelműen Johann Zarco tűnt a legesélyesebbnek arra, hogy átvegye a visszavonuló Jorge Lorenzo helyét a Repsol Hondánál 2020-ban. A legfrissebb paddockpletykák viszont már arról szólnak, hogy a Moto2-es világbajnok Alex Marquez kaphatja meg az ülést, így egy csapatot alkotna bátyjával, Marckal, míg a francia az Avintia Racingnél köthet ki, ahol vagy Tito Rabat, vagy Karel Abraham helyét venné át egy 2019-es Ducati Desmosedici nyergében.

Természetesen magát Zarcót is megszólaltatták a helyszínen, és nyilvánvalóvá tette, hogy nem tetszik neki ez a forgatókönyv, ez esetben inkább visszalépne a Moto2-be: „Jó csapatban és jó motoron akarok szerepelni, és szerintem az Avintia nem egy topcsapat. Szóval ha oda kellene mennem, akkor inkább választanám a Moto2-t. Viszont pillanatnyilag a cél a hondás ülés” – idézi a Crash.net Zarcót, aki hozzátette: egy avintiás igazolás hasonló hiba lenne, mint amikor a KTM-hez csatlakozott, ugyanakkor Alex Marquez fellépése esetén a Moto2-es Marc VDS-nél üresedne meg egy hely, amely viszont bajnok lett idén a középső kategóriában.

Zarco arról is szót ejtett, hogy a Francia Nagydíj promótere, Claude Michy is a helyszínen segít ülést találni a motorosnak 2020-ra: „Nem a menedzserem, de sokat segít nekem. Bízom benne, mert pontosan tudja, mi kell nekem. De nem igazán az én kezemben van a döntés. Rengeteg dolgot figyelembe kell venni ahhoz, hogy én kapjam meg Jorge ülését vagy hogy a Hondánál legyek jövőre. Jó csapatot és motort szeretnék, utána pedig magamon dolgozni. Hiszek abban, hogy mire vagyok képes, és látom, hogy ha újra visszajön az érzés, akkor motiváltabb is leszek, így tovább fejlődhetek.”

A Twitteren egyébként olyat is olvasni lehetett, hogy állítólag Giacomo Agostini azt híresztelte, hogy bár valóban Alex Marquez lesz a Repsol motorosa, és Zarco is ducatis csapathoz igazolhat, ám nem az Avintiához, hanem a Pramachoz, méghozzá Jack Miller helyére, aki pedig Danilo Petruccit ütné ki a bolognaiak gyári alakulatából. Tény, hogy ez utóbbi kapcsán is lehetett olvasni pletykákat, de ez már tényleg a nagyon vad kategória – reméljük, vasárnap tényleg pontot tehetünk a találgatások végére egy bejelentés formájában…

Mindenesetre Zarco nemcsak a híresztelések, hanem a szombati eredménye kapcsán is csalódott volt. Elmondása szerint a délelőtti szabadedzésen túl óvatos volt a hideg miatt, ezért nem jutott automatikusan a Q2-be. Az időmérő első szakaszában pedig Pol Espargaro és Alex Rins is kiváló kört futott, így az LCR-nél beugróként szereplő versenyző a 13. helyre kvalifikálta magát. Zarco ennek ellenére továbbra is úgy érzi, hogy benne van egy top 5-ös helyezés a motorban, csak még nem tudja ezt kihozni belőle, de már akkor is elégedett lenne, ha vasárnap Sepanghoz hasonlóan ott tudna lenni az első nyolcban.

Fotó: LCR Honda


Hozzászólások