WTCR

Yvan Muller unokaöccse a WTCC-ben – egy Lada Vesta volánjánál!

Yann Ehrlacher, a négyszeres WTCC-bajnok Yvan Muller unokaöccse egy Ladával, a francia RC Motorsport színeiben áll rajthoz idén a Túraautó-világbajnokságon – ezzel biztossá vált, hogy az oroszok gyári kivonulása után is marad Vesta a mezőnyben!
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Bár Yvan Muller, a WTCC négyszeres világbajnoka a tavalyi év végén visszavonult az aktív versenyzéstől (igaz, ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a francia a Volvo fejlesztőpilótája lesz), a család gondoskodott az utánpótlásról. Yann Ehrlacher, Muller unokaöccse egy Lada Vestával indulhat a 2017-es évadban, ezzel pedig az is biztossá vált, hogy noha az oroszok gyári szinten kivonultak a sorozatból, privát csapat formájában maradnak az autóik a bajnokságban.
 
„Ez egy fantasztikus lehetőség a számomra, alig hiszem el, hogy megtörténik” – olvasható a 20 éves Ehrlacher nyilatkozata a motorsport.com oldalon. „A kocsi lenyűgözött. Tudom, hogy sok mindent kell még tanulnom és megértenem, de a csapatnak már komoly tapasztalata van a WTCC-ben.”
 
A széria promótere, Francois Ribeiro elmondta, hogy egyrészt nagyon örül annak, hogy a futamgyőztes Vesták maradhatnak a mezőnyben, másrészt izgatottan várja az újabb tehetséges újonc debütálását: „Aurelien Panis mellett egy újabb fiatal pilótát üdvözölhetünk a WTCC-ben, akiben hatalmas potenciál van. Biztos vagyok benne, hogy mindketten fel fogják hívni magukra a figyelmet a teljesítményükkel.”
 
Az RC Motorsport a tervek szerint két autóval vág neki az új szezonnak, második pilótájukat várhatóan az elkövetkező hetekben jelentik majd be – erre alighanem már a jövő heti monzai szezonnyitó sajtóeseményen sor kerül, ahol a többi induló személyére is fény derülhet. A csapat a Lada Sporttól vásárolta meg az autókat és már teszteltek is velük Magny-Cours-ban. Ehrlacher érkezésével egyébként immár 13 főre bővült a megerősített versenyzők listája.
 
Fotó: WTCC Media


Hozzászólások