WTCR

Muller és Ehrlacher egy csapatban folytatják 2020-ban

Már tavaly is mindketten a Lynk & Co csapataiban versenyeztek, de ezzel nem csak márkatársak, hanem csapattársak is lesznek.
Szerkesztőt keres a P1race.hu! Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád, akkor ne habozz, hanem jelentkezz! Részletek ide kattintva.

A Lynk & Co úgy döntött, hogy 2020-ra megváltoztatja egy kicsit a belső pilótafelállását, és a négyszeres WTCC-bajnok Yvan Muller mellett ezúttal nem Thed Björk, hanem a francia unokaöccse, Yahn Ehrlacher versenyez majd. A másik csapatukról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy mind a négy autó indulni fog.

„A Lynk & Co Cyan Racing tökéletes hely számomra. Az összes csapattag nagyon motivált, hiszen a célunk a 2020-as bajnoki cím megszerzése. Tavaly rengeteg erőfeszítést tettek a srácok, hogy az első tesztek után kevesebb mint egy évvel futamokat nyerhessük. Nincs kétségem afelől, hogy idén még komolyabban kell dolgoznunk, de én készen állok”- idézi Mullert a TouringCarTimes szakoldal.

Bár tavaly nem sikerült futamgyőzelmet szerezni, Ehrlacher idén számít arra, hogy 2018 után újra a dobogó tetején állhat majd: „Nagyon motivál, hogy a Lynk & Co Cyan Racing versenyzője lehetek, ráadásul Yvan Muller oldalán. Már tavaly is voltak nagyon bíztató eredményeink, de szerintem 2020-ra még tovább fejlődhetek. Ebben az évben szeretnék versenyeket nyerni, és a csapattal harcolni a végső győzelemért is.”

A Cyan Racing vezérigazgatója, Christian Dahl rendkívül optimistán várja a szezon kezdetét: „Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz időket élünk, most már biztos, hogy a világ egyik legjobb párosa versenyez majd nálunk. Folyamatosan figyeljük a kialakult helyzetet, és a lehető legnagyobb elővigyázatossággal igyekszünk biztosítani mindenki biztonságát. Teljes mértékben támogatjuk az események elhalasztását. Mi ez idő alatt próbálunk minél jobb formába kerülni, hogy készen álljunk a szezon kihívásaira. Yvan és Yahn rengeteget tettek az előző szezon eredményeiért, és a csapatunk fejlődéséért. 2020 még nagyobb kihívás lesz, de már nagyon várjuk.”

Fotó: Cyan Racing Twitter


Hozzászólások