Egyéb motorsport

Yamaha-vezetés a felszáradó pályán Sepangban

Hafizh Syahrin motorozta a legjobb időt a szerdai szabadedzésen, de a privát teszten és az éjszakai tréningen látottak alapján a Honda is ott van az esélyesek között Malajziában.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Már szerdán megkezdődött a hivatalos program a FIM endurance-világbajnokság mezőnye számára Sepangban. Először egy hétórás privát tesztet tartottak, amelyen az F.C.C. TSR Honda – Josh Hook, Freddy Foray és Mike di Meglio – volt a leggyorsabb, de csak egyetlen századdal múlták felül a Yamaha Sepang Racing trióját.

Amely aztán a vihar utáni felszáradó pályán tartott szabadedzésen már az élre tört, elsősorban Hafizh Syahrin idejének köszönhetően, de Franco Morbidelli és Michael van der Mark is jó tempót diktált. A #21-es gép mögött a vb-címvédő Webike SRC Kawasaki – Jeremy Guarnoni, Erwan Nigon és David Checa – következett, megelőzve az F.C.C. TSR Hondát. Az éjszakai edzésen egyébként a Honda Asia-Dream Racing with Showa alakulata végzett az első pozícióban.

Természetesen szót kell ejtenünk Kovács Bálintékról is: az Extéria KSPCS Racing Team by EKO gárdájából a H-Moto Team közlése szerint a fiatal magyar volt a leggyorsabb a teszten 2:13,155-ös idővel. A félig vizes aszfalton rendezett későbbi edzéseken viszont már nem gurult ki a pályára a cseh csapat motorja.

A program csütörtökön már az időmérő edzésekkel, majd az első tíz rajthelyről döntő Top 10-es szétlövéssel folytatódik – ez utóbbit állítólag a FIM EWC hivatalos Facebook-oldala élőben fogja közvetíteni 12:15-től.

A szerdai eredmények ide kattintva tekinthetők meg.


Hozzászólások