Egyéb motorsport

West rossz gumiválasztás és motorhiba ellenére is a dobogón (videó)

Lezajlott a Brazil Superbike Bajnokság második fordulója Interlagosban, amely után továbbra a FIM által jelenleg eltiltott ausztrál vezeti az összetett tabellát.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Anthony Westet néhány hónapja ismét eltiltotta doppingvétség miatt a Nemzetközi Motoros Szövetség, ám a MotoGP-ből is ismert ausztrál megtalálta a módját, hogy mégis versenyezzen 2019-ben: a Kawasaki támogatásával a Brazil Superbike-ban húzza a gázt. Az első versenyt szoros csatában megnyerte Alex Barros előtt, a második futam azonban már nem teljesen a várakozásai szerint alakult.

Kezdjük ott, hogy az időmérőn épp Barros bukása miatt belengették a piros zászlót, így West már nem tudott javítani, s csak a negyedik helyről indulhatott az újfent Interlagosban rendezett viadalon. A vasárnapi futam előtt aztán eső áztatta az F1-ből is ismert pályát, ám a rajtra már elállt.

West, aki annak idején az egyik legnagyobb esőmenő hírében állt, a mezőny nagy részével egyetemben esős gumikra szavazott, ez azonban hibás döntésnek bizonyult: az egyedüliként slicken induló Eric Granado óriási fölénnyel húzta be a győzelmet. West azonban így is bejött harmadikban, s mivel a világbajnokság királykategóriáját szintén évekig erősítő Barros csak tizedik lett, a kawasakis az összetettben is megőrizte a vezetést. Pedig még a leintés után sem volt vége a megpróbáltatásainak, ugyanis lerobbant a motorja, így egyik ellenfele vitte vissza őt a bokszutcába.

Fotó: Anthony West Facebook


Hozzászólások