Moto3

Vízen Arbolino, szárazon Canet a leggyorsabb pénteken

Egy esős és egy szinte végig száraz edzést teljesített az Ausztrál Nagydíj első napján a Moto3-as mezőny: a vb-kihívók zárták az élen a tréningeket, az összetettben vezető Lorenzo Dalla Porta viszont mindkétszer ott volt a második helyen.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Esős idő fogadta péntek reggel a Moto3-asokat Phillip Islanden, így aligha meglepő, hogy elég sok bukás történt az első szabadedzésen: többek között Albert Arenas, Niccolo Antonelli és Andrea Migno is elesett – szerencsére mindannyian megúszták sérülés nélkül a történteket. A legjobb időt a vb-címre még matematikai eséllyel rendelkező Tony Arbolino futotta a vizes pályán, megelőzve az összetettben éllovas Lorenzo Dalla Portát, valamint Romano Fenatit, míg Aron Canet épp csak kiszorult az első tízből. Dalla Porta egyébként akár már az Ausztrál Nagydíjon világbajnok lehet, ha négy ponttal többet szerez spanyol riválisánál, s Arbolino sem tud legalább tizennyolc pontot hozni rajta.
 
Délutánra aztán kisütött a nap Phillip Islanden – igaz, az edzés közepén azért egy párperces zápor így is megzavarta a körözést –, ezért értelemszerűen mindenki a második gyakorláson érte el a jobb eredményét az első nap során. Canet és Dalla Porta végig az élbolyban tartózkodott, végül a Max Racing Team motorosa bizonyult a leggyorsabbnak, 281 ezreddel felülmúlva a vb-tabellán őt 47 egységgel megelőző olaszt. A két fő vb-aspiránst Arenas és Antonelli követte a sorban, majd jött Tatsuki Suzuki, Migno, John McPhee, Fenati, Dennis Foggia és Gabriel Rodrigo. Arbolino viszont csak 17. lett, azaz pillanatnyilag nem áll Q2-t érő helyen – s ha szombat délelőtt újra esni fog az eső, akkor ez így is marad.
 
A pénteki szabadedzések összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások