MotoGP

Visszapillantó: Osztrák Nagydíj – Ducati vs. Marquez, más leosztásban

2017-hez hasonlóan egy ducatis és a repsolos spanyol harcolt a győzelemért a spielbergi futam hajrájában, s ezúttal is előbbi győzött, ám ezúttal nem Andrea Dovizioso, hanem Jorge Lorenzo ült a vörös masinán.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Marc Marquez indulhatott a pole-ból az Osztrák Nagydíjon, s az első körök adok-kapok előzései után némileg el is tudott húzni üldözőitől: a spanyolnak egy ponton egy másodperc fölötti volt az előnye a Ducatikkal – mindezt azon a pályán, ahol a modern érában addig veretlen volt a bolognai gyártó. A papírformának megfelelően aztán az Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo páros vissza is zárkózott a repsolosra, s kezdetét vette a futam hajrája.
Némi meglepetésre Dovizioso nem tudott a spanyolokkal tartani, a két 2019-es csapattárs viszont ádáz küzdelmet vívott az élen. Lorenzo a fináléban az élre állt, Marquez viszont még az utolsó körben is próbálkozott, a ducatis azonban maga mögött tudta tartani, így végül az ő sikerével ért véget a spielbergi verseny. A címvédő 2017-hez hasonlóan ismét második lett, az akkori győztesnek pedig be kellett érnie a harmadik pozícióval.
Hogy mi zajlott a szezon akkori fázisában kiemelkedő trió mögött? Cal Crutchlow lett a negyedik Danilo Petrucci előtt, Valentino Rossi pedig hatodik hellyel mentette meg a Yamaha becsületét a botrányosan rosszul sikerült időmérőt követően, amely után a hangvillások vezetői nyilvánosan kértek bocsánatot a versenyzőktől. A futam összefoglalója ide kattintva olvasható vissza, a fontosabb pillanatokat pedig videókon is mutatjuk (csak a YouTube-on megtekinthetők!):

Fotók: MotoGP Media


Hozzászólások