MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Vinales: „Előnyben részesítem a nyugalmat és hogy élvezzük az életet”

Maverick Vinales kivár a döntéssel, egyelőre nem lehet tudni – csak sejteni – hogy hol folytatja 2022-ben a spanyol versenyző. Az Aprilia gyári csapata, a VR46 Ducati és a Suzuki lehetnek a célállomásai.
P1race.hu 2021.07.16. 10:53:29
„Most csakis kizárólag a pihenésre koncentrálok élvezem a nyarat és próbálok majd minél erősebben visszatérni. Nem gondoltam még 2022-re.” – mondta Vinales a Catalunya rádiónak. Mindez valljuk be kicsit nehezen hihető, tekintve, hogy nem dőlnek ki a szekrényből a lehetőségek a folytatást illetően a spanyol számára. Legnagyobb esély egyébként arra van, hogy a 2013-as Moto3-as világbajnok az Aprilia gyári csapatánál megy majd 2022-ben, azonban szóba hozták már őt a Ducatival is, mégpedig a VR46 kapcsán. (A spanyol motorost 2020 előtt egyébként is meg akarta szerezni a Ducati.) Vinales annyit azért megjegyzett az Aprilia vonatkozásában, hogy szerinte sokat fejlődtek a noaleiek – vélhetőleg ez keltette fel korábban Andrea Dovizioso érdeklődését is, aki többször is tesztelte az olasz márka MotoGP gépét és hamarosan újabb teszteken vesz majd velük részt. Sokak szerint az Apriliáról pont egy sztárversenyző hiányzik, mivel Aleix Espargaro nem feltétlenül rendelkezik olyan kvalitásokkal, mely a legfelsőbb szintre emelhetné az RS-GP-t. Ennek a projektnek lehetne Vinales a főszereplője, már amennyiben valóban hozzájuk szerződik. A yamahás kapcsán az a verzió is felmerült, hogy esetleg kihagy egy évet és 2023-ban próbál egy igazán ütőképes csapathoz kerülni, azonban a 26 éves motoros hamar leszögezte, hogy ez számára nem opció.
 
„Nem lenne tökéletes, mivel versenyben kell maradni, ez a legfontosabb. Akkor azonban, ha nem érzem magam komfortosan, vagy nem élvezem… Ami jelenleg a legjobban frusztrál az az, hogy nem tudok 100%-ot nyújtani. Előnyben részesítem a nyugalmat és azt, hogy élvezzük az életet. 10 év itt nagyon gyorsan elmegy. Nem igazán élveztem semmit a pályákon, ezt próbálom majd a szezon második felében másként megélni. Profi leszek és mindent beleadok, ami csak van. A lépés, amit megtettem, azért történt, mivel nincs értelme olyasmit folytatni, ami nem megy. Nem arról van szó, hogy a motor, vagy a felszerelés ne működne megfelelően, hanem számomra nem működik, erre pedig megoldást kellett találnom. Rettentő hálás vagyok a Yamahának azért a lehetőségért, amit nekem adott és amit értem tettek. Megpróbáltuk.” – folytathatnánk úgy is, hogy ’de nem ment’, azonban ezt már csak mi képzeljük oda. Vinales kapcsán olyan pletykák is felmerültek, hogy esetleg visszatér a Suzukihoz, míg a kékektől Alex Rins ugyancsak idő előtti szerződésfelbontással távozik és a Petronas Yamahánál folytatja pályafutását.
 
Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast