MotoGP

Videó a ma 26 éves Marc Marquez legszebb előzéseiről

Ha február, akkor köszöntjük a világbajnokokat. Nem lehet véletlen, hogy a kilencszeres világelső Valentino Rossi születésnapja után mindössze egy nappal ünnepel az a motoros is, aki a 2010-es években dominál hasonlóképpen, mint a „Doktor” körülbelül egy évtizeddel korábban.
Marc Marquez már a kisebb géposztályokban felhívta magára a figyelmet: mindössze 15 éves volt, amikor életében először a pódiumon végzett, két évvel később parádés teljesítménnyel lett világbajnok a 125 köbcentisek között, 2012-ben pedig a Moto2-ben is felért a csúcsra. 2013 óta a MotoGP mezőnyében húzza a gázkart, karrierje pedig nemhogy nem rekedt meg, de csak itt indult be igazán: az elmúlt hat szezonból ötször az ő fejére került a világbajnoki korona.
 
Mindamellett, hogy a spanyol komoly rajongótáborra tett szert az évek során, dominanciájának és olykor véleményes megmozdulásai, manőverei miatt legalább olyan megosztó figurává vált a gyorsasági motorosvilágbajnokság berkein belül, mint Rossi. Külön pikantéria, hogy nem egyszer ők ketten feszültek egymásnak a pályán (néha azon kívül is). Akárhogy is, Marquez rengeteg rekordot adott már át a múltnak eddig is, életkorából kiindulva pedig még bő tíz évig simán benne van a pályafutásában.
 
A születésnapos spanyolról a MotoGP hivatalos youtube-csatornáján is megemlékeztek, felidézve Marquez 26 emlékezetes előzését, köztük olyan gyöngyszemekkel, mint a 2013-as „Rossi-koppintás” Laguna Secában, a 2017-es párharc a két Ducati ellen, vagy a tavalyi burirami hajrá Andrea Doviziosóval szemben.
 Fotó: Repsol Honda Media


Hozzászólások