Egyéb autósport

Vestié az első futam, bajnok a Prema az F3-ban!

A dán versenyző a biztonsági autós fázisnak köszönhetően nyert, Pourchaire és a végén hatalmasat felzárkózó Oscar Piastri előtt.
Rögtön egy gyorshírrel indítjuk a cikket: A Formula-3 tegnapi időmérő edzésének végén kialakult tumultus miatt több versenyző is büntetésben részesült, többek között a pole-pozíciót megszerző Theo Pourchaire, Alexander Smolyar és David Beckmann is, de nem maradt ki Oscar Piastri és Frederic Vesti sem. A rajtot így Liam Lawson várhatta az élről Matteo Nannini és Jake Hughes előtt, a negyedik rajtkockában meglepetésre a bajnokságban 27. helyen álló Calan Williams tartózkodott. A piros lámpák kialvását követően Lawson elég jól kapta el a rajtot és mögötte Nannini sem vesztett pozíciót, az első sikánban pedig Sebastian Fernandez csúszott ki. , Pourchaire viszont fél kör után már az olaszt üldözte, de a kör végén már Lawson után eredt. A háttérben Hughes próbálkozott egy előzéssel, ami végül sikerült is, majd a bajnokságot vezető Logan Sargeant folyamatosan esett hátra.

A 7. körben Williams ért össze Alexander Peronival, aminek következtében a Jenzer Motorsport versenyzője meg is forgott és a mezőny végére esett vissza, és csapattársa, Nannini sem úszta meg összeérés nélkül, az olasz Lawsonnal találkozott az egyes kanyarban. A verseny feléhez érve Sargeant és Oscar Piastri vívtak hatalmas csatát, (pontszerző helyen kívül), és pillanatokkal később jött a biztonsági autó, amikor is Sebastian Fernandez csúszott ki az Ascari-sikánban, és ragadt be a kavicságyba. Az újraindítás után Pourchaire el tudott lépni a többiek elől, és jött a dráma: Clement Novalak a 15. körben kilökte Sargeantet, aki lehet, hogy ezzel is vesztette a 2020-as bajnoki címet. Nem sokkal a leintés előtt Vesti átvette a vezetést Pourchaire-től, de a francia nem szakadt le a premástól, a másik állva maradt premás, Piastri pedig óriási felzárkózást mutatva végül dobogós lett, közéjük Pourchaire ért oda. A Prema csapata ezzel a győzelemmel behúzta az idei csapatbajnoki címet a Trident előtt. 

Az első futam végeredménye:

A bajnokság állása:

Fotó: Formula-3 / Twitter
 


Hozzászólások