E-sport MotoGP

Utolsó kanyaros csata és kiélezett bajnoki harc a MotoGP eSportban

Az Aragóniai Nagydíj péntek estéjén került sor a második fordulóra a MotoGP e-sport-bajnokságának idei szezonjában, amely után három játékos is hat ponton belül tartózkodik egymáshoz képest.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Egy héttel a misanói nyitány után a Motorland Aragón versenypályán mérkőzött meg a MotoGP eSport Global Series tizenkét finalistája. Először a sepangi pálya virtuális változatán csaptak össze a gamerek, akik közül a Ducati színeiben szereplő AndrewZh az első kör felénél az élre állt, s onnan már ki sem engedte a kezéből az első helyet. Pedig a címvédő trastevere73 igyekezett tartani vele a lépést, de a yamahásnak be kellett érnie a második hellyel. A dobogó alsó fokára úgy is Cristianmm17 fért fel, hogy a futam elején hibázott, köszönhetően annak, hogy suzukis társa, adrianDP26 öt másodperces büntetést kapott túl agresszív előzésért.

Az este második futamát az aragóniai pályán rendezték, s ismét AndrewZh és trastevere73 volt a két éllovas. Ezúttal egészen az utolsó kanyarig eltartott a párharcuk, amelyből utóbbi került ki győztesen. Wimp lett a harmadik, míg két korábbi favorit bajba került: Cristianmm17 az első körben bemutatott esése után zárkózott vissza hatodiknak, míg adrianDP26 ugyancsak bukott, s ő csak öt ponttal gazdagodott. Mindez azt jelenti, hogy a Valenciai Nagydíjon sorra kerülő, dupla pontokat érő idényzáróra AndrewZh érkezik meg majd bajnoki éllovasként, de előnye csak négy pont trastevere73 és hat egység Cristianmm17 előtt.

Az aragóniai esemény teljes közvetítése, benne Takaaki Nakagami és Hafizh Syahrin szakértésével és kommentálásával, az alábbi videóban nézhető vissza (a YouTube-ra átkattintva):


Hozzászólások