WTCR

Újabb négy Audival bővült a WTCR 2018-as mezőnye

A négykarikás márka bejelentette, hogy két csapat összesen hat Audit fog indítani az új Túraautó-világkupában, s az is eldőlt, hogy mely versenyzőket láthatjuk a Comtoyou és a Team WRT színeiben.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Az Audi WTCR-es szerepvállalásáról eddig csupán annyit tudtunk, hogy a Comtoyou Racing az ő partnerük lesz, a csapat pedig már korábban bejelentette Denis Dupont és Aurélien Panis leigazolását. Most azonban kiderült, hogy az istálló további két RS 3 LMS-t küld majd csatasorba a Túraautó-világkupában: az egyiket az a Frederic Vervisch fogja vezetni, aki tavaly csatlakozott a Comtoyou Racinghez a TCR International Seriesben, a másikat pedig a 28 éves Nathanael Berthon, aki korábban főként formulaautókkal (WSR, GP2) és sportautókkal (Le Mans-i 24 órás) versenyzett.

Vervisch az Audi gyárilag támogatott pilótája lesz, ahogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően Jean-Karl Vernay és Gordon Shedden is, akik pedig a német gyártó másik partnercsapatánál, a Team WRT-nél fognak vezetni. Vernay 2017-ben Tassi Attila előtt lett a TCR bajnoka, míg Shedden háromszoros BTCC-bajnoknak mondhatja magát, így az ő érkezése is mindenképp a mezőny erősödését jelenti. A Team WRT egyébként előző idényben még Volkswagenekkel ment, ám a pletykáknak megfelelően megerősítést nyert a márkaváltásuk.

A mostani bejelentéssel eldőlt, hogy összesen hat Audi lesz majd a WTCR rajtrácsán, ezzel elképzelhető, hogy ők lesznek a legtöbb autóval szereplő márka. Viszont Vervisch és Berthon indulása a Comtoyou színeiben felveti azt a kérdést, mi lesz a kétszeres TCR-bajnok Stefano Comini sorsa: bár a korábban a sajtóban megjelent nevezési listák őt is tavalyi csapatához vizionálták, úgy tűnik, nem volt véletlen, hogy pár napja maga a pilóta nyilatkozott úgy, hogy még semmi sincs eldöntve a jövőjével kapcsolatban.

Fotó: Audi Sport


Hozzászólások