F1

Új szponzor, új festés: itt a Williams FW42 – videó!

Nem sokkal a Toro Rosso után a grove-i gárda is bemutatót tartott, amelyen kiderült, hogy a ROKiT névre hallgató kommunikációs cég lépett a Martini helyére a csapat névadó támogatójént.
Hétfő délután Londonban tartotta hivatalos csapatbemutatóját a Williams, amely két fontos újdonságot tartogatott a közönség számára. Egyfelől a Martini tavaly év végi távozása után új főszponzoruk lett, méghozzá a brit központú telekommunikációs cég, a ROKiT képében. Amit a cégről tudni lehet, hogy a jövőben 3D-kompatibilis Android-telefon kiadását tervezik, emellett támogatják Houston Rockets csapatát az NBA-ben és az NFL-es Los Angeles Chargerst is.
 
Az istálló neve így mostantól ROKiT Williams Racing lesz, ez pedig némileg új dizájnnal is járt. A londoni eseményen egy 2018-as autón bemutatták az idei festést is, amelyről természetesen eltűntek a Martini-csíkok, a színvilág ugyanakkor csak mérsékelten változott, az eddig is domináns fehér ugyanis továbbra is meghatározó maradt, mellette pedig világoskék árnyalatot kapott még a gép.
 
Az FW42 kódjelű autóban egy igen izgalmasnak ígérkező párost láthatunk majd az idei Formula-1-es szezonban, hiszen nyolc évvel súlyos ralibalesete után a Williamsnél tér vissza Robert Kubica, társa pedig a Formula-2 tavalyi bajnokaként debütáló George Russell lesz. Íme, a bemutató videó a 2019-es festésről – magát az autót vélhetően csak a jövő heti barcelonai teszt első napján láthatjuk majd:


Hozzászólások