Formula-E

Új kínai helyszínre látogat a Formula-E – menetrend

Két héttel a hongkongi forduló után ezúttal Sanya felé veszi az irányt az elektromos széria mezőnye: mutatjuk, mit, mikor és hol lehet majd nézni a hétvége folyamán.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Azok után, hogy a Formula-E történetének legelső versenyét Pekingben futották még 2014-ben, csak 2015-ben versenyzett a mezőny a kontinentális Kínában, most azonban két héttel a hongkongi forduló után visszatér oda a széria, méghozzá egy vadonatúj helyszínen, Sanya tengerpartján.
 
A 2,2 kilométeres, 11 kanyart tartalmazó vonalvezetés komoly kihívás elé állítja majd a pilótákat, s nem kizárt, hogy ezúttal is újabb győztest avatunk majd, hiszen a 2018/2019-es szezonban eddig öt versenyen öt különböző versenyző nyert. Ráadásul az összetett tabellán mindössze két pont választja el egymástól az első négyet: Sam Bird vezet Jerome d’Ambrosio, Lucas di Grassi és Edoardo Mortara előtt, de még Antonio Felix da Costa és Robin Frijns is bőven lőtávolon belül van.
 
Viszont a hétórás időeltolódás miatt ismét korán kell kelnünk, ha nem akarunk semmiről lemaradni: a futam itthoni idő szerint például szombaton reggel 8-kor startol. Az időmérőt és a versenyt ezúttal is az Eurosport 1 közvetíti élőben.
 
Formula-E Sanya – a hétvége programja:
 
Szombat (március 23.)  
00:30 - 01:15 1. szabadedzés  
02:35 - 03:05 2. szabadedzés  
04:20 - 05:25 Időmérő edzés (tv: Eurosport 1, élő)
08:00 Futam (tv: Eurosport 1, élő)
 
Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások