F1

Törölték a szombati programot Suzukában, időmérő vasárnap!

A Hagibis tájfun fenyegetése miatt már péntek délelőtt úgy döntöttek az illetékesek, hogy az F1-es Japán Nagydíj második napján ki sem nyitják a pályát, így itthoni idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor a kvalifikációra.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Az időjárás volt a fő téma a Formula-1-es Japán Nagydíj hétvégéjét megelőző napokban, hiszen a legerősebb besorolást kapó Hagibis tájfun egyértelműen Suzuka felé tart. Az előrejelzések szerint szombaton éri el a pályát, ennek köszönhetően pedig váratlanul hamar, már péntek délelőtt úgy döntöttek a szervezők, hogy teljes egészében törlik az aznapi programot: a pályát sem a nézők, sem a média számára nem nyitják meg a hétvége második napjára.

Ez pedig azt jelenti, hogy a harmadik szabadedzés elmarad, az időmérőre pedig – 2004 és 2010 után már harmadszor – vasárnap délelőtt 10 órakor kerül sor. Magyar idő szerint ez hajnali 3 órás kezdést jelent, mindez viszont nem érinti a futam időpontját, azaz a Japán Nagydíj versenyen továbbra is az eredetileg kiírt 7 óra 10 perces időpontban fog startolni.

A versenyhétvége teljes módosított programja – a Superbike-vb és a TCR Europe időtervével együtt – IDE KATTINTVA érhető el.

Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások