Moto3

Toba a leggyorsabb pénteken Malajziában

A szezon elején futamot nyerő japán zárt az élen a Moto3-asok Malajziai Nagydíjának első napján, megelőzve Tatsuki Suzukit és Darryn Bindert. A már világbajnok Lorenzo Dalla Porta 13. lett.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mivel csütörtökről péntekre virradóra komoly esőzések voltak Sepangban, vizes-száradó pályán kezdődött meg a Moto3-asok malajziai programja. A trükkös körülmények ki is fogtak a hazai Petronas Sprinta Racing motorosán, Ayumu Sasakin, aki a 10-es kanyarban esett nagyot – szerencsére nem szenvedett komoly sérülést. Az aszfalt viszont olyannyira gyorsan száradt, hogy a tréning végén néhányan már felrakták a slick gumikat: közéjük tartozott Andrea Migno is, aki ennek köszönhetően az élen zárt, megelőzve Aron Canetet és a már világbajnok Lorenzo Dalla Portát.
 
Délután már teljesen száraz volt a pálya, így természetesen a köridők is sokkal jobbnak bizonyultak, mint délelőtt. Sasakit olyannyira nem viselte meg az FP1-es bukás, hogy ő ragadta magához a vezetést. A hajrában aztán szinte a teljes mezőny tovább gyorsult, s végül Kaito Toba kaparintotta meg az első helyet, megelőzve Tatsuki Suzukit és Darryn Bindert, így Sasakinak be kellett érnie a negyedik hellyel. Migno ötödik lett, majd jött Canet és Alonso Lopez, az első tízet pedig Romano Fenati, Sergio Garcia és Tony Arbolino tette teljessé. Dalla Porta a 13. idővel zárta az első napot.
 
A pénteki szabadedzések összesített eredményei:
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások