Egyéb autósport

Ticktum könnyedén behúzta az F2-es sprintfutamot

A brit diadalmaskodott a Formula-2-esek sprintversenyén Christian Lundgaard és Loius Deletraz eőtt.
Az F3 főfutama után a Formula-2-esek sprintfutamával folytatódott a Brit Nagydíj programja, Daniel Ticktum, Felipe Drugovich, Loius Delétraz sorrendben. A lámpák kialvása után Ticktum tökéleketesen elkapta a rajtot, Christian Lundgaard pedig két helyet előrelépve feljött a második helyre, Drugovich visszaesett a negyedikre, míg a Red Bull-junior Yuki Tsunoda fél kört sem tudott menni Callum Ilott-tal való ütközése miatt.

Ticktum folyamatosan növelte előnyét az élen, Ilott pedig az 5. körben kapott egy öt másodperces büntetést a Tsunodával történt incidense következtében, majd jött fel az ötödik pozícióba Drugovichot megelőzve. Guanyu Zhou a Hangár-egyenesben egy elképesztő előzést mutatott be a verseny feléhez érve, egyszerre előzte meg az éppen csatázó Drugovichot és Nikita Mazepint. A távolságok ezután beálltak, a mezőny elején Ilott azonban már a második helyen találta magát, aki folyamatosan zárkózott fel a DAMS-es Ticktumra, majd jött a dráma: Az UNi-Virtuosi versenyzője a célegyenesre fordulva megforgott, és kiesett a versenyből 4 körrel a vége előtt.

A verseny három körrel a vége előtt indult újra, ám a győztes végig vezetve Ticktum lett, a végén gumielőnnyel rendelkező Christian Lundgaard és Louis Deletraz előtt.

Az F2-es sprintfutam végeredménye:

Fotó: Dan Ticktum / Twitter


Hozzászólások