Supersport

Team Toth és magyar kérdőjel a Supersportban, 50 induló az SSP 300-ban

Természetesen nemcsak a Superbike-világbajnokság előzetes nevezési listáját adták ki, hanem a két kísérő szériáét is: a hatszázasok között ott lesz a Hector Barberával induló Team Toth, és reményeink szerint Sebestyén Péter is, míg a háromszázasoknál óriási méretű mezőny jött össze.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Superbike-vb előzetes nevezési listája után nézzük a két supersportos kategória rajtrácsát is. A Supersport-világbajnokságon összesen 25 motoros fog indulni – ebből ketten csak az európai fordulókra neveztek –, akik talán még az eddiginél is erősebb mezőnyt fognak alkotni: továbbra is ott lesz a résztvevők között például Lucas Mahias, Jules Cluzel, Raffaele de Rosa, Randy Krummenacher, Federico Caricasulo vagy Ayrton Badovini, és olyan nevek csatlakoznak hozzájuk, mint Isaac Vinales, Jules Danilo vagy épp Maria Herrera, aki a kategória első teljes szezonos női versenyzője lesz.
 
Magyar szempontból örömteli hír, hogy néhány év kihagyás után újra ebben a géposztályban láthatjuk szerepelni a Team Toth csapatát – amely egész pontosan Team Toth by Willirace névre fog hallgatni –, ráadásul azzal a Hector Barberával a Yamahájuk nyergében, akivel annak idején sikeres párost alkottak a 250 köbcentisek között is. Ráadásul van esély rá, hogy az egy darab kérdőjel (vagy a lenti képen TBA) helyén is egy magyar nevet olvashatunk majd, hiszen Sebestyén Péter épp a CIA Landlord Insurance Honda színeiben szerepelt a 2018-as idény második felében. Peti gyors megkeresésünkre elárulta: valóban zajlanak még a tárgyalások a csapattal, szóval reménykedhetünk benne, hogy őt is továbbra is a Supersport-vb-n láthatjuk versenyezni.
 
A Supersport-vb előzetes 2019-es nevezési listája:

Ami pedig a harmadik szezonjára készülő Supersport 300-as világbajnokságot illeti: a nevezési listára rápillantva azonnal megérthetjük, miért is kell majd két csoportra bontani a mezőnyt az edzéseken és kvázi előkvalifikációt tartani nekik. Ugyanis nem kevesebb, mint 50 nevező gyűlt össze, azaz ennyien – vagyis hát eggyel kevesebben, hiszen a címvédő is ott lesz a mezőnyben – próbálják majd elfoglalni Ana Carrasco trónját. Magyar érdekeltség viszont ezúttal nem lesz: a korábbi két idényben itt szereplő Team Toth a jelek szerint a Barbera-féle projektre koncentrálja az erőforrásait.
 
A Supersport 300-as vb előzetes 2019-es nevezési listája:

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások