WTCR

Tassi húzta be az első zandvoorti edzést, Michelisz a 14.

A KCMG Honda pilótája a roppant kiélezett WTCR-mezőnyben már jelentősnek mondható háromtizedes előnnyel zárt az élen a remeklő Cuprák előtt, míg a Hyundai magyar pilótája a sor közepén végzett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Péntek kora délután egy háromnegyed órás szabadedzéssel vette kezdetét a WTCR zandvoorti fordulója. Az első percekben még a Hyundaiok uralták az eredményjelzőt Nicky Catsburg és Michelisz Norbert révén, de aztán a Lynk & Co pilótái ragadták magukhoz az irányítást Thed Björk és Yvan Muller köreinek köszönhetően, de Tassi Attila is vezetett egy rövid ideig a KCMG Hondával. A többi márka sem akart kimaradni a buliból: Niels Langeveld révén egy Audi, Mikel Azcona révén pedig a Cupra is birtokolta az első pozíciót.
 
A hajrában aztán ismét Tassi futott egy nagyon erős kört, s végül jelentősnek mondható háromtizedes fórral be is húzta az elsőséget. Őt Tom Coronel követte a Cuprával, majd jött Augusto Farfus a Hyundaijal, megelőzve további két cuprást, Mikel Azconát és Daniel Haglöföt. A top 10-be a Volkswagen és a Lynk & Co is delegált pilótát, de az Audi sem maradt le sokkal erről, az Alfa Romeók viszont a mezőny második felében. Ami pedig Micheliszt illeti: ő végül a 14. pozíciót csípte meg. Folytatás néhány óra múlva a második edzéssel.
 
Az 1. szabadedzés végeredménye:
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások