WTCR

Tassi és három márkatársa is marad a Hondánál

A japán márka bejelentette, hogy mind a négy tavalyi versenyzőjét megtartja a 2019-es szezonra is – igaz, a párosítások és a pontos csapatok még nem ismertek.
Nem változtat WTCR-es felállásán a Honda: nemrég bejelentették, hogy mind a négy tavalyi versenyzőjüket megtartják a 2020-as szezonra – számolt be róla az AutoHebdo.fr szaklap. Így tehát idén is Hondát vezet majd a világkupa-ezüstérmes Esteban Guerrieri, az évad elején szintén esélyesnek tűnt Nestor Girolami, a súlyos sérülése után futamgyőzelemmel visszatérő Tiago Monteiro, valamint a Túraautó-világkupában tavaly debütáló Tassi Attila is. Magyar szempontból természetesen a fiatal honfitársunk maradása a legérdekesebb, sportolói Facebook-oldalán így kommentálta a hírt:

„Hatalmas öröm számomra, hogy 2020-ban is Honda gyári pilótaként indulhatok a WTCR-ben. A tanulóévemben volt pár jó momentum, mint Portugáliában a pole-pozíció és a nürburgringi hétvége is, ahol megvolt a tempónk a dobogóra. Ha idén kevesebb rossz szerencsém lesz, mint tavaly a szezon vége felé akkor szerintem nagy lépés tudok előre megtenni” – írta Tassi. Azt egyelőre még nem jelentette be a Honda, hogy idén is a Münnich Motorsport és a KCMG fog-e két-két autót indítani, s milyen párosokat alakítanak majd ki a kvartettből, de elképzelhető, hogy ezen a téren sem lesz változás.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások