MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Tarquini már kipróbálta a jövő évi gumikat

A Yokohama természetesen már javában teszteli a jövő évi gumikat: ezúttal Vallelungában próbálgatták az új abroncsokat Jordi Gené segítségével, de néhány kör erejéig Gabriele Tarquini is mehetett velük.
Balogh Tamás 2013.11.05. 13:08:03
Olvasási idő: 1 perc
Jövőre sok más szabály mellett a gumikra vonatkozó előírások is változnak a túraautó-világbajnokságon, hiszen 17 helyett már 18 colos abroncsokkal szerelik majd fel az autókat. A hivatalos beszállító, a Yokohama már javában fejleszti a termékeit, s nemrég az olaszországi Vallelungában teljesítettek velük egy tesztet, amely során Jordi Gené próbálgathatta azokat egy SEAT-tal. A próbafutásról, amelynek eredményeivel elégedett volt a gumigyártó, természetesen a gyártókat is értesítették, de egyedül Gabriele Tarquini volt az, aki személyes benyomást is akart szerezni az abroncsokról, így a 2009-es világbajnok is kipróbálhatta őket az egykori WTCC-menő spanyol pilóta mellett.
 
„Jordi ment néhány kört, s egyúttal teljesített egy időmérős és egy versenyszimulációt is. Aztán utána megadták a lehetőséget, hogy személyesen is menjek a gumikkal” – mondta el Tarquini a német MotorSport-Total.com szakportálnak nyilatkozva. Természetesen a Honda gyári versenyzőjét nem kellett kétszer kérni: „De csak három kört teljesítettem. Egyébként pedig az autó nem felelt meg a jövőre életbe lépő szabályoknak. Jövőre például nagyobb lesz a teljesítmény. Szóval csak egy általános képet kaphattunk róluk” – fogalmazott az olasz, de azért röviden összefoglalta első benyomásait a 2014-es Yokohamákról, mely szerint nincs nagy különbség a mostaniakkal összevetve: „Összességében az abroncsokat nem érződnek nagyon eltérőnek a jelenlegi gumikhoz képest.”
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast