Superbike

Takumi Takahashi a Mie Racing Team Hondájával indul jövőre

Beugróként már szerepelt többször is a Superbike-világbajnokságon, 2020-ban viszont a mezőny állandó tagja lesz a japán motoros.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Takumi Takahashi elsősorban hazája bajnokságában tette le a névjegyét futamgyőzelmekkel és bajnoki címmel, de láthattuk szerepelni a suzukai 8 óráson, valamint néhány alkalommal a Superbike-világbajnokságon is. Idén például Portimaóban helyettesítette Leon Camiert, és pontot is szerzett, miközben a japán Superbike-bajnokságot a második pozícióban zárta.

Sokáig úgy hírlett, Takahashi lehet Alvaro Bautista csapattársa jövőre a HRC új gyári csapatában, de ott végül Leon Haslam lett a befutó. A japán azonban így sem marad ülés nélkül, néhány napja ugyanis hivatalosan is bejelentették, hogy a Mie Racing Team Hondáján láthatjuk 2020-ban, azaz a 30 éves motoros karrierje során először teljes idényt fut majd a Superbike-vb-n. Ezzel immár 19 versenyző szereplése vált hivatalossá, de még biztosan többen lesznek, hiszen a Mie Racing Team egy második Hondát is indít majd – a pletykák szerint arra Ryuichi Kiyonari ülhet majd fel –, de az Orelac Racing is megerősítette már, hogy jövőre is ott lesz a rajtrácson.

Van még egy hondás érdekeltségű hír, de nem a Superbike-ból, hanem a Supersport-világbajnokságról, amelynek magyar érintettsége is van. Sebestyén Péter idei alakulata, a PTR Honda ugyanis bejelentette jövő évi felállását: visszatér hozzájuk Hikari Okubo, mellé pedig újoncként Patrick Hobelsberger csatlakozik. Ezzel biztossá vált, hogy Peti biztosan nem marad a csapatnál a 2020-as évadra.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások