WTCR

Szabó Zsolt Dávidé a másik zengős Cupra

A korábban ígérteknek megfelelően a Zengő Motorsport még ezen a héten sort kerített a második pilótájuk bejelentésére: Nagy Norbi csapattársa a WTCC-ben tavaly bemutatkozó Szabó Zsolt Dávid lett.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Hétfőn vált hivatalossá, hogy a Zengő Motorsport hosszú WTCC-s karrier után az újonnan alakult WTCR-ben is indít két autót, és az egyiket a tavalyi ETCC ezüstérmes Nagy Norbert fogja vezetni. A második pilóta bejelentésével azonban adósak maradtak egészen idáig. Szerdán kora délután végül fény derült erre is: a csapat Facebook oldalán tudatták, hogy – a pletykák által leginkább esélyesnek tartott – Szabó Zsolt Dávid fogja terelgetni a második Cuprát.
 
A 22 éves, miskolci születésű versenyzőnek sem az autó, sem a bajnokság nem lesz teljesen ismeretlen: nemzetközileg jegyzett karrierje során a rövidke WTCC-s kitérőjétől eltekintve végig egy TCR-es SEAT Leónnal (ez avanzsálódott idénre Cuprává) versenyzett, és tavaly az ETCC-ben a Hungaroringen egy második hely, Vila Realban pedig a győzelem is összejött. Közvetlen ezután került bele a világbajnokság vérkeringésébe, ahol a régebbi specifikációjú Hondával sem vallott szégyent, és a makaói főfutamon még egy pontot is elcsípett. Ezzel a bejelentéssel egyébként már 24 hely elkelt a 26-ból, azaz már csak két szabad ülés van az idei szezonra – a Münnich Motorsport szinte biztosra vehető harmadik Hondája mellett állítólag a Campos Racing fog egy harmadik Cuprát csatasorba állítani.

Fotó: Zengő Motorsport


Hozzászólások