MotoGP

Stoner szerint ha Marquez idén visszatért volna, akkor világbajnok lenne

A 2012 végén visszavonult ausztrál motoros kedélyeket korbácsoló nyilatkoztatot tett, hiszen elmondása szerint, ha Marquez visszatért volna a 2020-as szezon közben, akkor is megnyerte volna a világbajnokságot.
“Világbajnok lett volna, amennyiben felépül és mindössze a szezon felét teljesíti.” – jelentette ki Stoner Marquez kapcsán. A Ducatival és a Repsol Hondával is csúcsra érő korábbi MotoGP menő szeret igen nyíltan és kendőzetlenül beszélni, ha megkérdezik egy adott témáról, mivel sosem volt az a fajta, aki visszafogja magát és a szokásos sablon nyilatkozatokat teszi. Stoner szerint például a Ducati igen méltatlanul kezelte Andrea Doviziosót, ugyanakor szerinte elég gyenge színvonalú volt az idei MotoGP szezon, mivel Marquez kidőlését követően vezér nélkül maradt a sorozat. A most 35 éves korábbi világbajnok ugyanakkor saját egészsége kapcsán hozzátette, hogy elég sokat romlott az állapota a korábbiakhoz képest, mivel betegsége minden nap rettenetesen legyengíti.
“Azt gondoltam, hogy majd megtalálom a módját annak, hogy miként kezeljem ezt, azonban tévedtem. Ez a betegség teljesen elpusztít, én pedig nem tudom a helyzetet kezelni. Most egy kicsit jobban vagyok, mivel megtanultam beosztani az energiámat. 50%-on kezdem a napot, majd egyre lejjebb megy az energiaszintem, mire teljesen ki nem fogy. Mindez arra késztetett, hogy újragondoljam az életem. Azokon a napokon, amikor jól vagyok, élek a lehetőséggl és a kislányaimmal játszom, ha pedig nem, akkor golfozok. Mindössze kétszer ültem motoron az elmúlt két évben, horgászni pedig…azt sem tudom már mikor voltam utoljára.” – mesélte Stoner, akinek tehát még a civil életben sem túl egyszerűek a hétköznapok, így nem csoda, ha egyszer sem került még csak szóba sem a visszatérése.  

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások