Supersport

Sebestyén Peti: „Szeretném visszaszerezni a 10. helyet az összetettben”

Gyorsan elrepült a Superbike-világbajnokság 2019-es szezonja, az idei utolsó versenyre készülnek a pilóták. A Dohában található „sivatagi pálya" a bajnokság leghosszabb aszfaltcsíkja, 5.38km-es távjával.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Sebestyén Péter a nyári szünet óta folyamatosan top 10-es eredményeket hozott és célja, hogy egy remek eredménnyel zárja első teljes szezonos világbajnoki szereplését a Supersport-kategóriában.

„Elképesztően várom a katari hétvégét. Láttuk az elmúlt versenyeken, hogy tudunk a top 10-en belül harcolni és úgy gondolom, erre Katar is egy remek lehetőség lesz, hiszen kedvez a pálya a Hondáinknak. Ismételten próbálom majd a maximumot kihozni magamból, hiszen szeretném visszaszerezni az összetett 10. helyezést a bajnokságban, és egy olyan versenyt szeretnék, ahol meg tudom közelíteni az élbolyt. Azt hiszem, ez lehetséges, de nagyon fontos lesz, hogy minden pillanatban összpontosítsak és nem fér bele semmilyen hiba. Ez az utolsó verseny és szeretném megköszönni a csapatnak és a támogatóimnak az egész éves munkát egy nagyon jó eredménnyel.”
 
A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster elégedett Peti idei teljesítményével: „A legutóbbi argentin futamon Peti ismét lépett egyet előre. Sajnos a rajt nem sikerült jól és egyéb kisebb technikai nehézségek megakadályozták, hogy elérje azt az eredményt, amit megérdemelt, de itt a következő lehetőség. A pozitívum az volt, hogy a motorunk, ami nem tűnt jónak azon a pályán korábban, most jobban működött. Katart nagy reményekkel várjuk, hiszen mindig jól szerepeltek itt a gépjeink és versenyzőink. Szóval nézzük, sikerül-e Péterrel igazán pozitívan zárni az idényt, és szép emlékekkel továbblépni 2020-ra.”
 
A Losail nemzetközi versenypályán zajló megmérettetés esti fények között rendhagyó módon csütörtök, péntek és szombaton kerül majd megrendezésre. A szabadedzések már csütörtökön elkezdődnek, a Supersport-futam pedig szombat este kap helyet a programban.

PS56 Team


Hozzászólások