Supersport

Sebestyén Peti: „Mindent összevetve jól teljesítettünk a versenyen”

Véget ért a Supersport-világbajnokság 2019-es szezonja a katari fordulóval. Sebestyén Péter, a mezőny egyetlen magyar pilótája a vb-összetett 11. helyét szerezte meg és a versenyen – csupán hét ezreddel lemaradva – szintén a 11. helyen ért célba. Ezzel ő lett a legjobb hondás, és minden idők legjobb összetett magyar eredményét érte el ebben a kategóriában.
A katari hétvége sajnos a vártánál több nehézséget hozott, a pénteki első szabadedzés 45 percéből, a transzponder meghibásodása miatt, Peti csupán 5 percet töltött a pályán, így a többiekhez képest lépéshátrányban vághatott neki a délutáni edzésnek. Az FP2 bizakodóan alakult, ám másnap a 3. szabadedzésen és időmérőn további technikai problémák jelentkeztek, így csupán a 14. pozícióba sikerült kvalifikálnia magát a CIA Landlord Insurance Honda magyarjának. A versenyen a rajtot jól elkapva gyorsan fel tudott zárkózni a 11. pozícióig, aztán a verseny végéig a felzárkózás volt a feladat, ami remekül sikerült, hiszen a célvonalon csupán 7 ezreddel gyorsabban haladt át előtte, az így 10. helyen végző Badovini.
 
„Azt hiszem, egy ilyen nehézkes hétvége után ez volt a maximum. Lehetett volna jobb, de a futam  elején tömegbe kerültem és néhány kanyarig nem tudtam a saját tempómat motorozni. Aztán letisztult a mezőny, láttam magam előtt Badovinit. A verseny elején, ahogyan általában szokott történni, az élboly  jobb tempóban tudott haladni, de amint sikerült kikerülnöm a középmezőny sűrűjéből, tudtam jobb köridőket is motorozni és folyamatosan felzárkóztam. Jó volt a versenytempóm, és utol tudtam érni Badovinit, de a végén egy kisebb hiba miatt nem sikerült megelőznöm. Azt hiszem, mindent összevetve jól teljesítettünk a versenyen, és szeretném megköszönni a támogatóimnak és a csapatnak az egész éves munkát! Köszönet illeti a felkészülésemről gondoskodó csapatot is, fizikailag remek formában éreztem magam egész évben. Külön köszönöm Daróczy Attilának az egész éves szakmai tanácsadását és támogatását!”
 
A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster is értékelt a verseny után: „Péter a végén nagyon jó tempót motorozott, sikerült felzárkóznia Badovinihez, és csupán hét ezred döntött köztük a végén. Sajnos értékes időt vesztettünk az FP1-en, aztán a kvalifikációra sem voltak tökéletesek a beállítások, egyébként Péterben megvolt a potenciál a hatodik és a tizedik hely között harcolni, nemcsak ezen a versenyen, de az év több futamán is. Remek volt ez a szezon, nagyon stabilan tudott Péter és a csapat szerepelni, élveztük a közös munkát!”
 
A Supersport-világbajnokság ezzel véget ért, már folynak a tárgyalások a 2020-as szezonról, heteken belül érkezik majd a hivatalos bejelentés a jövőt illetően.

PS56 Team


Hozzászólások