Supersport

Sebestyén Peti: „Megfizettem az árát a szombati hibának”

Az idei szezon legszerencsétlenebb hétvégéjén, a Supersport-világbajnokság 7. fordulóján Sebestyén Péter a 16. helyen végzett. Jerez után mindenki az ott elkezdett irányt szerette volna folytatni, de sajnos Misanóban egyáltalán nem úgy működött a motor, ahogy azt várták.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A szabadedzések már kisebb gondokkal kezdődtek. Bár a 3. szabadedzésen vizes körülmények uralkodtak, ami kedvező volt Peti számára, hiszen 5. végzett azon az edzésen. Azonban a hétvége rosszul folytatódott, ugyanis a kvalifikáción egy kisebb bukást szenvedett, melynek következtében csak a 20. helyről tudott elrajtolni vasárnap.

„Sajnos szombaton egy apró hibát elkövettem a Superpole-on, a gyorskörök elején elestem és ennek ma megfizettem az árát. A versenytempóm jó volt a top 10-hez, de sajnos a rajtnál visszaestem jó pár pozíciót, kicsit ki is löktek. Nagyon sajnálom, mert az eddigi legjobb eredményemet terveztem itt elérni, ehhez képest elég rosszul alakultak a dolgok. Összeségében tudjuk, mik a hibák és ezen fogunk dolgozni, nem keseredtem el, Doningtonban még jobban küzdök majd!”

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke is értékelt a verseny után: „Ilyen helyzetből rajtolva sajnos a pontszerzés is nehéz célnak bizonyult. A rajt utáni helyezkedés sem sikerült jól, így Peti még hátrébb csúszott, onnan pedig nagyon nehéz feljönni, már a gumik miatt is. Péter csalódott és én is csalódott vagyok, a csapat keményen dolgozott, de nincs mit tenni, csak előre nézni. A következő verseny a Donington Park, és az nekünk hazai verseny lesz, ott meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek.”

A világbajnokság két hét múlva a PTR Honda csapat otthonában, Doningtonban tér majd vissza.

Forrás: Faster Promotion

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások