Supersport

Sebestyén Peti az idei legjobb eredményeit érné el az utolsó két futamon

Nincs megállás a Magyarországot képviselő pilóták háza táján, hiszen ismét duplán izgalmas hétvége következik: a Supersport-vb magyarja Argentínában, Rossi Moor és Görbe Soma Albaceteben versenyezhetnetek a hétvégén
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Sebestyén Péter a nyári szünet óta kiváló formában szerepel, az elmúlt két versenyen kimagasló teljesítménnyel hozta a top 10-es eredményeket a kisebb technikai problémák ellenére is. Argentína új pályának számít a Superbike-világbajnokságon, hiszen tavaly rendeztek itt először futamot. A pálya nagyon technikás és a tapadás hiányával is meg kell majd küzdeni a versenyzőknek az első szabadedzéseken.

„Magny-Cours után még magabiztosabb lettem, mint korábban, mert nagyon jó irányban léptünk előre a csapattal a motor beállításait illetően és az összes időjárási körülményben gyorsak tudtunk lenni. Tudom, hogy képes leszek az idei legjobb eredményeimet elérni az utolsó két futamon, mert jó formában vagyok és mentálisan is erős. Argentína nem a legkedvezőbb pálya a motornak a lassú és rövid kanyarokkal, de van rá ötletünk, hogyan tudjuk ezt megoldani. Múlt évben élveztem itt a versenyzést, nagyon fontos lesz, hogy az első három sorba tudjam magam kvalifikálni, és szeretnék jó versenytempót! Nyomni fogom, hogy visszaszerezzem a tizedik pozíciót az összetettben is!”
A Mugen Racing Junior Team csapata  Albaceteben folytatja a szezont, ezúttal is öt versenyzővel, köztük Rossi Mooral és Görbe Somával. Rossi Moor a múlt hétvégén még kisebb motoron, de annál nagyobb színvonalú eseményen vett részt, az Ohvale világversenyén két kategóriában, ahol a 190 cc-ben még egy pole poziciót is begyűjtött. Ezen a hétvégen aztán aztán ismét a Honda pre moto3-as gépére pattanhat. Görbe Somának  az egyik kedvenc pályája Albacete, tavaly itt érte el legjobb eredményét, így ő is bizakodva várja a futamot.

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is Spanyolországba utazik a fiúkkal: „Megállás nélkül folytatódik a motorsport, nagyon fontos ez az időszak, hiszen az egész éves kemény munka láthatóan kezd beérni minden pilóta számára. Soma és Rossi Spanyolországban, Albacetében fognak versenyezni, itt is teszteltünk néhány hete a fiúkkal, mert főleg Rossi számára fontos, hogy ismerkedjen a pályával. Továbbra is elsősorban azt várom, hogy minél több kilométert megtegyenek, jól felépítsék az edzéseket és fokozatosan jussanak el a legjobb teljesítményhez a versenyre időzítve. Vasárnap most csak 1 verseny lesz, arra kell koncentrálni, hogy minél jobb helyre sikerüljön kvalifikálni, mert az időmérő és a rajt kulcsfontosságú lesz.”

„Peti esetében pedig azt mondanám, hogy Argentína a steakek hazája, így már biztosan jó helyen van. Idén folyamatosan mutatja, hogy milyen érett motorversenyző lett, és várom, hogy a körülmények, a csapat, a beállítások és minden összeálljon és ismét egy nagyot előre lépjen. Argentínában ha nem jön közbe semmi nehézség szerintem jó lehetősége lesz erre! A pálya nem kedvez a Hondáknak, de mivel jól érzi magát a motoron ez biztosan egy plusz löketet fog adni.”


Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások