MotoGP

Sajtó: Zarco Nakagami helyére ülhet az utolsó futamokon

Ha igazak a Motorsport.com értesülései, a KTM-től hirtelen távozó francia akár még idén visszatérhet a MotoGP mezőnyébe – és az sem kizárt, hogy 2020-ban is a Honda kötelékeiben versenyezne.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Johann Zarco az Osztrák Nagydíj hétvégéjén kérte azt a KTM-től, hogy a küszködős szezonra való tekintettel az idény végén bontsák fel a szerződését, ám ennek az lett a vége, hogy az osztrák gyártó Misano után azonnali hatállyal le is cserélte őt. A francia azóta nem rendelkezik üléssel sem az idei, sem a következő évadra, ám a Motorsport.com értesülései szerint jó esély van rá, hogy még 2019-ben újra a MotoGP rajtrácsán köszönthetjük őt.

A szakoldal ugyanis úgy tudja, Takaaki Nakagami hasonló vállproblémákkal küzd, mint tavaly Marc Marquez, amely miatt az azóta nyolcadik vb-címét is begyűjtő spanyolt meg is kellett műteni decemberben. Miután Marqueznek is saját bevallása szerint hosszabb és komplikáltabb volt a rehabilitációja, mint arra számítottak, állítólag az LCR Honda japán versenyzője már a jövő hétvégén esedékes hazai nagydíját követően áteshet az operáción.

Így viszont Lucio Cecchinello gárdájának helyettesre lenne szüksége az utolsó három futamra, s minden jel arra utal, hogy Zarco lehet a befutó. A Motorsport.com által lehozott cikk óta a korábbi kétszeres Moto2-es világbajnok a Moto Journalnak nyilatkozva meg is erősítette, hogy megtörtént a kapcsolatfelvétel az LCR-rel, így tényleg jó esély van rá, hogy Phillip Islandtől kezdve ő ülhet fel a 2018-as Hondára és lehet ezáltal Cal Crutchlow csapattársa.

És még csak az sem biztos, hogy ideiglenesen: bár Nakagami hosszabbítását kvázi tényként kezeltük eddig, a japán 2020-as maradását még mindig nem jelentették be hivatalosan – igaz, még Buriramban is úgy nyilatkozott, hogy már majdnem mindenben megállapodtak, s reméli, „hamarosan” megtörténhet a bejelentés. De ha nem is az LCR-nél köt ki Zarco, ez a Hondának is lehetőséget adhat, hogy felmérje a francia versenyképességét, s ha meggyőző lesz a tavalyi technikával, még akár elgondolkodhatnak azon is, hogy mégis lecseréljék a Repsolnál Jorge Lorenzót, noha a spanyol és a HRC is többször kijelentette, hogy kitöltik a 2020 végéig érvényes kontraktust. Zarco kapcsán egyébként eddig az tűnt a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy jövőre csatlakozik a Yamaha európai tesztcsapatához, Lin Jarvis meg is erősítette, hogy ajánlatot tettek a motorosnak.

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások