MotoGP

Sajtó: Alex Marquez a Repsolnál, Zarco az Avintiánál?

A legfrissebb pletykák szerint a Moto2-es világbajnok spanyol közel áll ahhoz, hogy leszerződjön a visszavonuló Jorge Lorenzo helyére, de a korábban fő esélyesnek tartott francia sem maradna ülés nélkül 2020-ban.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jorge Lorenzo csütörtökön bejelentette, hogy az idény végén visszavonul a MotoGP-től, de tulajdonképpen már ezt megelőzően keringtek arról pletykák, hogy ki veheti át esetleg az ötszörös világbajnok helyét a Repsol Hondánál. Sokan az LCR-nél beugróként szereplő Johann Zarcót tartották a fő esélyesnek, de felmerült – többek között épp a francia által –, hogy az évek óta Lucio Cecchinello csapatában szereplő Cal Crutchlow-t léptethetik elő a gyári istállóhoz.

Aztán elég hamar elkezdtek terjedni olyan híresztelések, hogy a Moto2-ben idén világbajnoki címet szerző Alex Marquez is benne lehet a kalapban. Néhány hete valóban lehetett hallani olyan találgatásokat, hogy a Marquez testvérek menedzsere, Emilio Alzamora szeretné, ha az ifjabb spanyol a Repsolnál debütálhatna, s most Valenciában maga Alberto Puig csapatvezető is megerősítette, hogy Alex Marquez rajta van a jelöltek listáján. Marc Marquez a minap úgy nyilatkozott: büszke rá, hogy öccsét is számításba veszik, s bár nyilván örülne, ha egy csapatban szerepelhetne vele, nem az ő hatásköre az ezt érintő döntés.

Nos, annyira felpörögtek az események, hogy a valenciai paddockban dolgozó újságírók értesülései szerint most már egyértelműen Alex Marquez a favorit a Repsol-ülésre: többek között a MotoJournal és a Motorsport.com is erről számolt be. Utóbbi szaklap azt is hozzátette, hogy vélhetően egyéves szerződést fognak aláírni a motorossal, hogy szinkronban legyen a mezőny összes többi versenyzőjével. Úgy tűnik tehát, hogy a HRC-nek sikerült áthidalni azt a problémát, hogy Marqueznek aláírt kontraktusa van 2020-ra a Marc VDS Moto2-es gárdájával – s még ezzel is a báty kedvében akarnak járni, hogy a testvérével szerepelhet egy csapatban a királykategóriában. A MotoJournal szerint vasárnap már sor is kerülhet a bejelentésre, ami azért lenne logikus, mert akkor már ő ülhetne fel a motorra a keddi-szerdai teszten is.

Viszont úgy hírlik, Zarco ennek ellenére is üléshez juthat jövőre a MotoGP-ben. Sajtóértesülések szerint ugyanis a kétszeres Moto2-es világbajnok az Avintia Racing egyik Ducatiján köthet ki. A csapat lesz az egyetlen a bolognaiak partnerei közül, akik nem azonos évi, azaz 2020-as, hanem egyéves technikát kap a gyártól, így Zarco ebben az esetben egy GP19-es Desmosedicire ülhet fel. Arról egyébként nem szól a fáma, hogy Tito Rabatot vagy Karel Abrahamot váltaná a francia, hiszen mindkettőnek érvényes kontraktusa van a következő idényre – bár a fentiek alapján láthatjuk, hogy mindez mennyit jelent a MotoGP-ben…

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások