MotoGP

Rossi terveit is felborította a kialakult helyzet

A „Doktor” is elmondta, hogy nagyon nehéz helyzet alakult ki Olaszországban, lakhelye környékén is sok a koronavírus fertőzött, de igyekszik mindenkit támogatni. Emellett beszélt arról is, hogy mikor dönt a folytatásról.
Valentino Rossi mesélt az Olaszországban uralkodó körülményekről, ő is igyekszik vigyázni magára, és a körülötte lévőkre, valamint elmondta, hogy őt és barátait miként érinti ez a helyzet. Rossi szavait a Crash.Net idézi:

„Tavullia-ban nehéz a helyzet, sajnos sok ember beteg itt és Pesaróban is. Mindannyiunknak vigyáznia kell, várva, hogy ez a helyzet elmúlik” – mondta az olasz versenyző. „Segíteni próbálunk Bergamo és Brescia lakosságának. Nagyon rossz képeket láttam onnan, úgy néz ki, mint egy háborús övezet. Sok barátom van ott, és most én vagyok az, aki figyel rájuk, míg általában ők azok, akik engem támogatnak.”

Mint már korábban is beszélt róla, a szezon közben szeretett volna dönteni arról, hogy folytatja-e a 2020-as évad után. Egyelőre azonban úgy alakult az év, hogy május előtt nem kezdődik el a bajnokság, de még az is lehet, hogy további versenyeket kell halasztani, ez viszont Rossi folytatásról szóló döntésének csúszását is jelenti.

„Nehéz volt, mert csak vasárnap értesültünk arról, hogy nem versenyzünk, mielőtt elindultunk volna Katarba” – kezdte a „Doktor”. „Ez az egész felborította a terveim, utána kell járnunk, mikor tudunk újra versenyezni. Úgy tűnik, sokáig fog tartani, elhalasztották a labdarúgó-Európa-bajnokságot is. Ami a választásomat illeti, reméltem, hogy eldönthetem a szezon első fele után, hogy folytatom-e, de most minden elcsúszik. Szeretnék néhány versenyt lefutni, hogy megtudjam, mennyire vagyok versenyképes, ez nagyon fontos lenne.”

Az előbbiek mellett azt is megosztotta, miként tud továbbra is edzésben maradni, emellett, hogy mivel tölti szabadidejét: „Itthon van egy tornatermem, edzek és próbálok fitt maradni, valamint sok időt töltök szórakozással. Sok filmet és sorozatot nézek Francescával (Rossi barátnője – a szerk.). Ezen kívül sokat szimulátorozunk.”

Fotó: Yamaha Racing

 


Hozzászólások