MotoGP

Rossi „okos döntésnek” tartja a korábbi rajtot

A Yamaha olasz motorosa örül, hogy a józan ész döntött és vasárnap már kora délután megrendezik a MotoGP futamát – de ennél is jobban megkönnyebbült, amikor kiderült, meg tudják tartani a szombati időmérőt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Valentino Rossi a harmadik helyen zárta a Malajziai Nagydíj időmérőjét, Marc Marquez büntetése után pedig a második rajtpozíciót örökölte meg. Pedig egy ponton úgy nézett ki, csak a harmadik sorból indulhat majd a 39 éves versenyző, ha ugyanis törölni kellett volna a kvalifikációt a heves esőzés miatt, akkor az edzések összesített listája alapján csak a kilencedik hely lett volna az övé. Éppen ezért a yamahás már annak is örül, hogy egyáltalán meg tudták rendezni a szombati programot:

„Egy ponton a garázsban ülve azt hittük, nem is lesz időmérő, mert az előrejelzések azt mondták, hogy erős esőzések várhatók este nyolcig. A szabadedzések összesített eredményei alapján kilencedik voltam, szóval a harmadik sorból kellett volna rajtolnom. Sokkal jobb az elsőből indulni, ez nagyon fontos a verseny szempontjából. Emellett a motoron is jól érzem magam az esőben is, ami nem rossz jel” – idézi a BikeSportNews.com szakoldal Rossit, aki hozzátette: bár túl sok ideje nem volt vízen próbálgatni az idei Yamahát, az első benyomások alapján a motor jobb, mint az előző verzió, amellyel rendre szenvedtek az esőben.

A pontversenyben harmadik helyen álló motoros egyébként már a szombati csúszás alatt is mondta, hogy jó ötlet lenne előbbre hozni a vasárnapi programot, így örül a versenyirányítás döntésének, és egyúttal úgy érzi, mindenféle időjárásra felkészült: „Meg kell várnunk, milyenek a körülmények, de szerintem mindenképp okos döntés, hogy délután 13 órakor lesz a futam, így jobb esély lesz a száraz versenyre, illetve arra, hogy egyáltalán versenyezzünk. Ha háromig várunk, lehet, hogy törölni kellett volna. Szárazon sem mentem rosszul, különösen pénteken tűntem erősnek. Ma többet dolgoztunk a használt gumikkal, s a tempóm elég jó volt, de főleg Marquez és Vinales erősebb volt, szóval tovább kell próbálkoznunk, hogy javulhassunk.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások