MotoGP

Rossi nem élvezi, már az autósport is felmerült váltásként

Valentino Rossi nemrég úgy nyilatkozott, hogy a sachsenringi és az asseni hétvége kulcsfontosságú a jövője szempontjából: a német nagydíj első napja finoman szólva sem alakult fényesen számára.
A kilencszeres világbajnok mindössze az utolsó előtti, huszonegyedik helyen zárt a sachsenringi versenyhétvége második szabadedzésén, ami kétségkívül nem igazán az az eredmény, melyre a 42 éves versenyző számít. Rossi a német nagydíj előtt azt mondta, hogy a sachsenringi és a közvetlenül azt követő asseni helyszíneken nyújtott teljesítménye döntő lesz abból a szempontból, hogy végül folytatja-e MotoGP pályafutását 2022-ben. Az olasz motoros teljesítménye nagyon nem arra enged következtetni, hogy jövőre is láthatjuk majd őt a mezőnyben, pláne, hogy most ő maga is elmondta: nem élvezi a dolgot. „Délután kipróbáltuk a kemény első és hátsó gumit, a második etapomban pedig nem is volt olyan rossz a tempóm, hiszen 1’22 elejét mentem. Sajnos aztán volt egy kisebb bukásom az egyes kanyarban, mely miatt egy picit elveszítettem a magabiztosságom. Motort kellett cserélnem, amiért nagy kár, mivel jobban éreztem magam az elsőszámú versenygépemen. Ezt követően hibáztam az utolsó szektorban, amikor próbáltam jobb időt menni. Elég nehéz dolgunk van, mert mindenki nagyon gyors és igen közel van a másikhoz.”
„Túl sokat veszítek a harmadik szektorban. Mindenképpen ott kellene javulnom és ezen dolgozni.” – mondta Rossi a sachsenringi pálya kapcsán. Az olasz versenyzőnek persze feltették a kérdést annak kapcsán is, hogy mi motiválta őt az idei folytatás kapcsán. „Azért folytattam ebben a szezonban, mert bíztam benne, hogy versenyképes tudok lenni. Hogyha a világbajnoki címért nem is harcolhatok, akkor legalább ott legyek az elejében, jó eredményeket érjek el és legyenek jó versenyeim. A top5-ben zárni, vagy éppen közel a dobogós helyhez, egy-egy jobb napon pedig vezető szerepet vállalni. Ennek volt értelme a fejemben. Az eredmények sokkal rosszabbak, mint amire számítottunk. Természetesen nem szeretek 16. vagy éppen 20. lenni. Egyértelműen nem ezért csinálom. Az előző év elég furcsa szezon volt, nagyon különbözött a többitől a pandémia helyzet miatt. Épp új főmérnököm lett és szerettem volna egy igazi szezont futni. Ettől függetlenül nem élvezem a 16. helyet.”
 
A gpone.com motoros portál egy esetleges más irányú folytatásról is kérdezte Rossit, ami nem más, mint az autósport. Nem áll annyira messze ez a szakág a „Doktortól”, hiszen többször megnyerte már a Monza rallyt, illetve a GT3 sem ismeretlen számára. „Mindig is mondtam, hogy szeretnék autókkal versenyezni. A múltban volt lehetőségem a rallyt kipróbálni, de ez persze egy igen nehéz műfaj. Inkább az aszfalton való versenyzést preferálom, a GT3-ban pedig van tapasztalatom. Nagyon érdekel a kategória, mivel számos gyártó van jelen a Ferraritól kezdte egészen a Proscheig. Szeretnék ilyen autót vezetni, de nem tudom még, hogy mely bajnokságban.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások