MotoGP

Rossi: „Morbidelli problémákat fog okozni a Yamahával”

A kilencszeres világbajnok úgy érzi, tanítványa erős teljesítményt nyújthat a Petronas Yamaha SRT színeiben. Morbidelli beszélt arról is, mi a különbség a Marc VDS Hondához képest.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Franco Morbidelli egy Moto2-es vb-címmel a zsebében tavaly mutatkozott be a királykategóriában, a Marc VDS Hondával azonban csak néha tudta megvillantani a tehetségét. 2019-ben viszont már az új Petronas Yamaha SRT színeiben bizonyíthat, ráadásul a szezont gyakorlatilag a gyári versenyzőkével megegyező, Lin Jarvis Yamaha-főnök által „A specifikációnak” nevezett motorral kezdheti meg. A novemberi teszteken az egyik pozitív meglepetést szolgáltatta a fiatal motoros, akiről mentora, Valentino Rossi is elismeréssel beszélt: a „Doktor” szerint még rá is veszélyt jelenthet tanítványa.
 
„Lenyűgözően teljesített a yamahás debütálása alkalmával, hiszen azonnal rendkívül erős volt” – nyilatkozta Rossi, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Szóval jövőre problémákat fog okozni. Francónak nagyon tetszik a Yamaha, mivel egy nagyon készséges motor, amely jó visszajelzéseket ad. Versenyzőbarát gép, ugyanakkor némi tapadáshiánnyal küzdünk, és ez rá is igaz” – mondta el a 39 éves motoros, míg maga Morbidelli így beszélt arról, mi a fő különbség a Honda és a Yamaha között:
 
„Nagyon „sima” ez a motor, ezért úgy gondolom, ahhoz, hogy igazán gyors legyél, simábban és minél lendületesebben kell vele motorozni. Pillanatnyilag ezzel próbálkozom. Egyértelmű, hogy a Yamaha segít abban, hogy fenntartsd a tempód. Fizikailag kevésbé megterhelő, mint a Honda, ez lehetővé teszi a versenyző számára, hogy jobban koncentráljon más területekre. Minden alkalommal, amikor pályára gurulok ezzel a géppel, egyre többet tanulok és értek meg belőle. Mindenesetre még csak négy napot mentem vele, még kicsit több időre van szükségem, hogy pontosan kipréselhessek belőle mindent, amikor gyorskörre kerül a sor.”
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások