MotoGP

Rossi erősebb kezdésre számított, Vinales még tovább javulna

Felemásan alakult a gyári yamahások számára az első nap Le Mans-ban, hiszen míg a spanyol a leggyorsabb volt, addig a „Doktor” egyelőre nem áll Q2-t érő pozícióban.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Egyelőre csak a Monster Yamaha egyik versenyzője kapta el a fonalat a hangvillások gépének általában fekvő Le Mans-ban, hiszen míg Maverick Vinales vezet az első napot követően, Valentino Rossi összesítésben a 14. helyet foglalja el, azaz pillanatnyilag nincs Q2-t érő pozícióban. Az olaszt délelőtt a lánc leesése hátráltatta, de a 40 éves versenyző nem tagadta: a tempója sincs meg egyelőre a Francia Nagydíj helyszínén – minderről a Motorsport.com szakoldal hasábjain beszélt:

„Arra számítottam, hogy erősebb leszek, de összességében nehéz napunk volt: már délelőtt sem éreztem túl jól magam, főleg a kigyorsításokon küszködtem. Aztán problémánk adódott a lánccal is, ami miatt időt veszítettünk, délután viszont kipróbáltunk valami újat. Az elején a tempóm nem is volt rossz, de még mindig hiányzik valami. Nem találtuk meg a jó megoldásokat, így az edzés vége után is folytatjuk a munkát. Végül csak egy kört tettem meg a lágy gumin, így a top 10-en kívül maradtam, ezért reménykednünk kell abban, hogy holnap száraz időnk lesz, hogy javulhassunk és egyúttal a tempón is csiszolhassunk” – fogalmazott Rossi, hozzátéve: kigyorsításon a többi yamaháshoz képest is szenved.

Mindeközben Vinales bízik benne, hogy tovább tudnak fejlődni az idei első dobogós helyezését hozó spanyolországi fordulóhoz képest is: „Úgy vélem, a jerezi negyedik edzésen léptünk előre, valamint az azt követő teszten is, de végső soron már előbbi segített minket a hétvége folyamán. Szerintem ezt a tempót és érzést, hacsak nem változik valami, más pályákra is át tudjuk menteni. Fontos, hogy úgy folytassuk, ahogy a mai két edzésen. Jelenleg úgy érezzük, stabilabb a motor. Jerezben két-három tizedre lett volna szükségem, hogy az élen harcolhassak, de szerintem ez a pálya jobban fekszik a stílusomnak, így még csökkenthetjük a különbséget.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások