MotoGP

Rossi a rossz stratégiát okolja a gyenge időmérőért

Rosszkor volt kint a pályán a friss gumikkal, állítja a „Doktor”, aki nem túl optimista a Valenciai Nagydíjat megelőzően, amelyet a 12. helyről kezdhet majd meg.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Miközben Fabio Quartararo révén ismét egy yamahás szerezte meg a pole-pozíciót, Valentino Rossi az utolsó helyen végzett a Q2-ben, azaz a 12. helyről rajtolhat majd a vasárnapi futamon. Pedig a szombat délelőtt még biztatóan alakult az olasz számára, a kvalifikáción azonban félresiklott a stratégiájuk – minderről a Motorsport.com szakoldal hasábjain beszélt a 40 éves motoros:

„Vegyes napon vagyunk túl, mert a délelőtti FP3 jól alakult. A körülmények nem voltak a legjobbak a rendkívüli hideg miatt, de sikerült a végén jó kört futnom, így a negyedik helyen végeztem és automatikusan bejutottam a Q2-be, ami a célunk volt. Az időmérővel azonban nem vagyok elégedett, nem dolgoztunk elég jól, nem volt jó a stratégiánk. Rosszkor voltam kint a pályán a második szett gumival, és sajnos nem is tudtam javítani, mert túl nagy forgalomba keveredtem. Egyértelmű, hogy több volt bennünk.”

„Ma szerencsétlen is voltam, mert sajnos Pol Espargaro szélárnyékában motoroztam, ő pedig használt gumikon volt kint. Szóval nekem nem kellett volna ott lennem. Mindenesetre úgy tűnik, nem vagyunk a legjobbak stratégia terén. Javulnunk kell ezen a téren a jövő évre, meg kell próbálnunk másképp dolgozni”
– fogalmazott Rossi, aki a vasárnapi esélyekkel kapcsolatban sem túl optimista: „Nyilván nehéz a 12. helyről indulni, mert ezen a pályán az egyik legnehezebb előzni. Ráadásul bár a tempóm nem annyira rossz, de nem is a legjobb. Kemény futam lesz.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások