MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Rolfo ülhet fel az egyik Grillini Suzukira 2018-ban

A néhány héttel ezelőtti katari idényzárón már beugrott Ayrton Badovini helyére, és úgy tűnik, az olasz motoros meggyőzte a Kawasakiról Suzukira váltó alakulatot, őt nevezték meg ugyanis egyik jövő évi versenyzőjüknek.
Balogh Tamás 2017.11.30. 11:53:45
Olvasási idő: 2 perc
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

A Team Grillini nemrég jelentette be, hogy a következő szezontól kezdve nem Kawasakival, hanem Suzukival indulnak a Superbike-világbajnokságon, ezzel a japán márka néhány évnyi kihagyás után tűnik fel ismét a rajtrácson – igaz, a gyártól nem kap közvetlen támogatást az alakulat. Csütörtökön pedig az egyik versenyzőjük nevére is fény derült: az a Roberto Rolfo ülhet fel az egyik motorra – legalábbis az előző közleményben még az szerepelt, hogy két GSX-R1000-est indítanak 2018-ban –, aki a néhány héttel ezelőtti katari évadzárón már beugrott a sérült Ayrton Badovini helyén.

Rolfo legnagyobb sikereit még a 2000-es évek elején érte el, amikor a 250-es géposztályban több futamgyőzelmet is szerzett és egyszer harmadik, egyszer pedig második helyen végzett a világbajnoki összetettben. Egy évet a MotoGP-ben is lehúzott, majd 2006-tól 2011-ig a Superbike-ban versenyzett, ahol 2007-ben nyújtotta a legjobb teljesítményt, de még dobogóra sem tudott felállni. Azóta megfordult a Moto2-ben is, az utóbbi éveket pedig a Supersport-vb-n teljesítette, ahol idén győzelemmel indította a szezont, ám végül be sem fejezte az évet.

A katari beugrás után aztán 2018-ban ismét a Superbike mezőnyének állandó tagja lesz: bár március már a 38. életévét is betölti az olasz versenyző, Andrea Grillini szerint épp az óriási tapasztalata válhat elsődlegesen a hasznukra, hiszen olyan motorral fognak rajthoz állni, amely még nem szerepelt a világbajnokság mezőnyében. Mindenesetre Rolfo már nagyon várja az új kihívást:

„Örülök, hogy visszatérhetek a Superbike-világbajnokság mezőnyébe. Rendkívül motivál, hogy Suzukival versenyezhetek: mindig is figyelemmel követtem ezt a márkát, de sosem volt lehetőségem kipróbálni. Köszönöm Andreának ezt a lehetőséget a biztató katari tapasztalatok után. Remekül éreztem magam a 2017-es év utolsó versenyén, és ez nagyon fontos számomra, így a lehető legjobban kezdhetem meg a felkészülést a következő szezonra. Már alig várom, hogy felülhessek a motorra és megismerkedjem a csapattal. Közben az edzéseket már el is kezdtem, hogy a lehető legjobb formában legyek a februári rajtra!”

Fotó: WorldSBK Media
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast