MotoGP

Rins igyekszik nem gondolni a vállsérülésére

A spanyol megemlítette Albert Arenast, akitől szerinte lehetne „bukástechnikát” tanulni.
Ahhoz képest, hogy Alex Rins még az első jerezi hétvégén eltörte a vállát, amely ki is ugrott, egészen jól szerepelt az Andalúz Nagydíjon, és a cseh versenyhétvégén is úgy tűnik, hogy a top10 környékén ólálkodhat. Az elégedett spanyol szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Jobban érzem magam, mint Jerezben, most már fájdalom nélkül tudom 90 fokban használni a karomat. Szerencsére itt kevesebb a jobb kanyar, mint Jerezben, úgyhogy reménykedem egy jó eredményben. Hétfőn beszéltünk az orvosokkal, és úgy döntöttünk, hogy nem kell műtét, viszont az a gond, hogy ha nagyot esek, akkor olyan 70-80% az esély arra, hogy kiugrik a vállam. Nyilván az izmok sincsenek olyan állapotban, ráadásul egy kisebb törés is van a vállamon. Nem szeretnék operációt, mert túl sok idő lenne felépülni, így most megpróbálok így továbbmenni, aztán ha kiugrok a vállam, akkor jöhet a műtét.”

Rins arra is felhívta a figyelmet, hogy Albert Arenas mennyire figyel végtagjaira a bukásoknál: „Bele fogok adni mindent, mert jól érzem magam, és nem gondolok a vállamra. A Moto3-ban Albert Arenas keresztbe rakta a kezeit a bukásakor, és ezt talán érdemes lenne eltanulni tőle.”

A suzukis emellett Marc Marquez visszatérési próbálkozására is reagált, valamint a szezon esélyeseit is megemlítette: „Marc hihetetlen volt Jerezben, mert rövid időn belül visszaült MotoGP-s motorra. Eléggé sajnálom, hogy nem lehet itt, de az a lényeg, hogy felépüljön. Maverick, Quartararo és Dovi így kaptak egy nagy esélyt a végső győzelemre, számomra viszont még kérdéses, hogy én tudok-e majd harcolni velük.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások