Superbike

Redding az élen, Rea kihagyta a második napot

Nem volt kegyes az időjárás csütörtökön sem az Aragóniában tesztelő WSBK-s csapatokhoz, ezért a címvédő nem is gurult pályára, a ducatis újonc viszont megjavította a kawasakis előző napi
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Akárcsak szerdán, csütörtök reggel is vizes pálya fogadta a Superbike-vb Aragóniában tesztelő részét. Emiatt az első nap leggyorsabbja, Jonathan Rea végül pályára sem gurult, a Kawasaki ugyanis átütemezte a soron következő jerezi gyakorlásra a teendőket. Pedig a nap végére felszáradt az aszfalt, ennek köszönhetően többen is megelőzték az ötszörös világbajnok előző napi legjobb körét.
 
A tabellát az újonc Scott Redding zárta az élen, aki szemlátomást gyorsan alkalmazkodik a kategóriához és a Ducatihoz. A BSB-bajnokot csapattársa, Chaz Davies követte a sorban, azaz a bolognaiak két motorosa volt a leggyorsabb csütörtökön – ráadásul a harmadik helyen végző Alex Lowes már fél másodperc fölötti hátránnyal következett az egyetlen pályára hajtó Kawasakival.
 
A yamahások közül a YZF-R1-gyel még csak ismerkedő Toprak Razgatlioglu volt a leggyorsabb, megelőzve Michael van der Markot, valamint a GRT újonc párosát, Garrett Gerloffot és Federico Caricasulót. A sort Leon Camier zárta a Barni Racing privát Ducatijával – igaz, a 9-es kanyarban elcsúszott még a korai, vizes pályás órákban, a vállában érzett fájdalom miatt pedig csak négy kör szerepel a neve mellett.
 
A csütörtöki tesztnap eredményei:
1. Scott Redding Aruba.it Ducati 1:49,929
2. Chaz Davies Aruba.it Ducati 1:50,185
3. Alex Lowes Kawasaki Racing Team 1:50,653
4. Toprak Razgatlioglu Pata Yamaha 1:50,657
5. Michael van der Mark Pata Yamaha 1:51,088
6. Garrett Gerloff GRT Yamaha 1:51,133
7. Federico Caricasulo GRT Yamaha 1:52,477
8. Leon Camier Barni Ducati 2:03,047
 
Fotó: WorldSBK


Hozzászólások