Superbike

Rea: „Mentálisan ez más helyzet a számomra”

A 140. dobogóját megszerző négyszeres világbajnok hisz a Kawasaki feltámadásában, de lassan meg kellett tapasztalnia, hogy van nála egy gyorsabb versenyző a pályán. Jonathan Rea kijelentette, messze van még a bajnokság vége.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Nincs könnyű helyzetben Jonathan Rea, hiszen nehéz lehet egy sportolónak azt megszoknia, hogy amíg a tavalyi szezont 11 futamgyőzelemmel zárta zsinórban, addig az idei hat versenyen hatszor kapott ki új vetélytársától, Alvaro Bautistától. Ráadásul pályafutása során először nem sikerült győznie Thaiföldön. A négyszeres világbajnok brit versenyző úgy véli, képes lesz spanyol riválisával felvenni a versenyt, és már Aragónban szeretne visszavágni a sorozatos vereségekért. Ott, ami egyrészt Bautistának hazai pálya, ám az elmúlt két esztendőben sikerült itt futamot nyernie.

„Úgy érzem, az eddigi mindkét hétvégén kihoztuk a Kawasakiból a maximumot. Erős a csomagunk, képes voltam a határon motorozni, és amikor Alvaro elment tőlünk, már a saját tempómat motorozva elszakadtam Alextől. A futamokon sikerült folyamatosan előrébb lépnünk, javul a ZX 10RR teljesítménye, ami növeli a motiváltságunkat és az elszántságunkat” – árulta el Rea, aki immár megszerezte pályafutása 140. dobogós helyét.

A brit pilóta ugyanakkor nem titkolja, mentálisan nem egyszerű a helyzete Bautista megjelenésével.

„Természetesen mindent megteszek annak érdekében, hogy versenyképessé váljak, de a mostani helyzet mentálisan nem egyszerű a számomra. Képzeljék, milyen érzés az, amikor tizenegy futamot nyersz zsinórban, és azt hiszed, te mindenkinél gyorsabb vagy a pályán. Majd jön Alvaro, és hatból hatszor legyőz engem. De messze van még a bajnokság vége, és én készen állok a nagy csatákra, hogy a végén megszerezzem az ötödik vb-címemet” – jelentette ki Rea, akinek már két versenyhétvégét követően 26 pontra nőtt a hátránya Bautistával szemben.

Fotó: worldsbk.com


Hozzászólások