Superbike

Rea húzta be az első aragóniai tesztnapot Redding előtt

A Kawasaki ötszörös világbajnoka bizonyult a leggyorsabbnak szerdán, megelőzve a Ducatinál debütáló britet és a yamahás Michael van der Markot.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Még csak alig két hete ért véget a Superbike-világbajnokság 2019-es szezonja, a mezőny egy része máris megkezdte a felkészülést 2020-ra: szerdán és csütörtökön a Motorland Aragón ad otthont az első kétnapos tesztnek. Az első felvonás lassan indult be az éjszakai és reggeli esőzés miatt, így az első pályára gördülő Ana Carrasco volt, aki a Supersport 300-as gépével körözött – igaz, az idei világbajnok Manuel Gonzalezzel együtt felülhetett volna Jonathan Rea WSBK-s motorjára, ám az időjárás miatt ezt a programot elhalasztotta a Kawasaki.
 
A nap során folyamatosan száradt az aszfalt, s végül Jonathan Rea zárta az élen a nem hivatalos eredménylistát, de tulajdonképpen az ötszörös világbajnok volt a legkevésbé érdekes figura ma a paddockban, hiszen „ők” csak finomhangoltak a ZX-10RR-en a csapatával, hogy jobban kanyarodjon a motor, miközben a stabilitásából sem veszít. Az őt négy tizedre megközelítő motoros személye viszont annál érdekesebb volt: Scott Redding először mutatkozott be a Ducati Panigale V4R nyergében egy többcsapatos teszten, s úgy tűnt az időeredményekből, hogy a BSB idei bajnoka hamar elkapta a ritmust.
Kettejük mögött Michael van der Mark volt a harmadik a Pata Yamahával, Chaz Davies pedig a negyedik a Ducatival, de Rea mellett ők voltak az egyetlenek a kilenc résztvevő közül, akik nem új csapatban szerepelnek ezen a teszten. A yamahások ráadásul egyelőre a 2019-es modellel gyakoroltak, a 2020-as gép két hét múlva, a jerezi teszten debütál – igaz, Van der Mark így is próbálgatott néhány újítást, illetve először dolgozott együtt új főmérnökével, a kétszeres Supersport-világbajnok Andrew Pitt-tel –, míg Davies az elektronikát és a vázat érintő újdonságokkal kísérletezett szerdán.
 
Volt viszont néhány olyan motoros, aki új színekben tűnt fel. Közülük a Pata Yamahára átülő Toprak Razgatlioglu volt a legjobb, de a Kawasaki Racing Teamhez éppen a török érkezése miatt átigazoló Alex Lowes sem maradt el sokkal tőle. Bemutatkozott a GRT Yamaha újonc duója is: Garrett Gerloff a hetedik, a Supersportban idén vb-ezüstérmes Federico Caricasulo pedig a kilencedik legjobb idővel zárt – utóbbi egyébként a nap legszorgalmasabbja volt a maga 57 körével. Kettejük közé a Barni Racing Ducatijára ugyancsak először felülő Leon Camier ékelődött be. A privát teszt csütörtökön folytatódik és zárul Aragóniában.
 
A szerdai nap időeredményei:
1. Jonathan Rea Kawasaki Racing Team 1:50,416 min 27 kör
2. Scott Redding Aruba.it Racing Ducati 1:50,868 51 kör
3. Michael van der Mark Pata Yamaha 1:50,941 39 kör
4. Chaz Davies Aruba.it Racing Ducati 1:51,176 37 kör
5. Toprak Razgatlioglu Pata Yamaha 1:51,313 47 kör
6. Alex Lowes Kawasaki Racing Team 1:51,567 37 kör
7. Garrett Gerloff GRT Yamaha 1:51,867 52 kör
8. Leon Camier Barni Ducati 1:52,902 37 kör
9. Federico Caricasulo GRT Yamaha 1:53,514 57 kör
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások