Superbike

Rea: „Én ritkán nyertem hat másodperc fölötti előnnyel”

A négyszeres világbajnok szerint túl nagy a különbség Alvaro Bautista és közötte, ráadásul abban sem biztos, hogy a Ducati esetleges fordulatszám-korlátozása segíteni fog ezen.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Az idei hat versenyen eddig rendre Alvaro Bautista győzött Jonathan Rea előtt a Superbike-vb-n, ráadásul a spanyol az esetek többségében komoly fölénnyel utasította maga mögé az elmúlt évek egyeduralkodóját. A briten érződik is, hogy nehezen viseli a számára új helyzetet, legújabb nyilatkozatában pedig arra is rámutatott, hogy az ő rémuralma korántsem volt ennyire sima:

„Nagyon ritkán nyertem hat másodperc fölötti előnnyel az elmúlt négy évben. Túl nagy a különbség, de ez van, keményen dolgoznunk kell tovább. Remélem, változni fog a helyzet, és jobban teljesíthetünk olyan pályákon, mint Imola vagy Portimao” – idézi a GPOne.com Rea-t, aki attól sem remél nagy változást, hogy az aragóniai forduló után csökkenthetik a Ducati maximális fordulatszámát:

„Nem tudom, mi fog történni, ha csökkentik a Ducati fordulatszámát: tavaly a miénket 1100 fordulat/perccel fogták vissza, mégis nyertünk. Tovább kell dolgoznunk, hogy csökkentsük a hátrányunkat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy még nagyon sok verseny van hátra, és mindegyikből ki kell hoznunk a legtöbbet.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások