Dakar motor

Quintanilla idei első sikerével közelített Brabecre

A chilei motoros saját maga és a Husqvarna első 2020-as szakaszgyőzelmét szerezte kedden, megelőzve Toby Price-t és Joan Barredát, míg az összetettben vezető amerikai hondás negyedik lett.
A Paulo Goncalves halála miatt törölt hétfői nap után kedden egy 410 km-es szelektívvel folytatódott a Dakar a motorosok számára. Az élmezőny rendkívül szoros csatát vívott, de végül Pablo Quintanilla bizonyult a leggyorsabbnak, aki ezzel a Husqvarna idei első szakaszgyőzelmét aratta. Őt 1:54-es hátránnyal követte Toby Price a KTM-mel, míg a nap végi dobogót annak ellenére is Joan Barreda tette teljessé, hogy a spanyol hondás egy kisebb esést is begyűjtött.
 
Az összetettet vezető Ricky Brabec negyedik lett ma, de csupán szűk négy percet veszített előnyéből, így továbbra is bő 20 perc a fórja Quintanillával szemben. Price és Barreda feljött a harmadik-negyedik helyekre, mindketten átlépték Jose Ignacio Cornejót – ők vannak még fél órán belül a Honda amerikai versenyzőjéhez képest, de az egyaránt KTM-es Matthias Walkner és Luciano Benavides lemaradása sem sokkal nagyobb ennél. A Yamaha legjobbja, Franco Caimi viszont már 1 óra 20 percre van Brabectől.
 
A magyar származású motorosok közül a szatmárnémeti Gyemes Emanuel a 32. legjobb idővel teljesítette a mai etapot, ezzel összesítésben is ezt a pozíciót foglalja el (miközben a szervizháttér nélkül versenyzők kategóriáját továbbra is toronymagasan vezeti). Saghmeister Gábor ezzel egyidejűleg 92. lett kedden, amivel összetettben is ugyanezen a helyen áll a vajdasági motoros.

A quadosoknál Ignacio Casale három másodperccel győzte le a mai szakaszon az összesített versenyből már kiesett Giovanni Enricót, így a chilei versenyző immár közel háromnegyed órával vezet Simon Vitse, valamint másféllel Rafal Sonik előtt.
 
Az összetett állása három szakasszal a vége előtt:
Motorosok: 1. Ricky Brabec (Honda) 31:59:29 ó., 2. Pablo Quintanilla (Husqvarna) + 20:53 p., 3. Toby Price (KTM) + 26:43 p., 4. Joan Barreda (Honda) + 28:16 p., 5. Jose Ignacio Cornejo (Honda) + 29:29 p., 6. Matthias Walkner (KTM) + 37:16 p., 7. Luciano Benavides (KTM) + 41:11 p., 8. Franco Caimi (Yamaha) + 1:21:04 ó., ... 32. Gyenes Emanuel (KTM) + 6:39:24 ó., ... 92. Saghmeister Gábor (KTM) + 23:30:37 ó.
Quadosok: 1. Ignacio Casale (Yamaha) 40:52:23 ó., 2. Simon Vitse (Yamaha) + 44:57 p., 3. Rafal Sonik (Yamaha) + 1:32:33 ó.

Fotó: Dakar Media


Hozzászólások