MotoGP

Quartararo úgy érzi, Assenben célba sem ért volna a műtét nélkül

Mugellóban már a futam felénél bedurrant a karja, ezért úgy döntött, már a soron következő kemény versenyek előtt beiktatja a műtétet.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A MotoGP eddig szenzációsan teljesítő újoncát, Fabio Quartararót is utolérte a rengeteg motorversenyzőt kínzó kompartment-szindróma, amelynek röviden a lényege, hogy a nagy terhelés miatt nem kap megfelelő vérellátást az adott végtag. A francia esetében ez a jobb alkar volt, amely Mugellóban már a verseny közepén bedurrant a fiatal franciának, ezért rögtön az Olasz Nagydíjat követően kés alá feküdt a Petronas Yamaha SRT motorosa.

A műtét, amelyet Dr. Xavier Mir hajtott végre, sikeres volt, s várhatóan már a most hétvégi barcelonai viadal során sem fogja éreztetni hatását. Quartararo ugyanakkor elárulta: ha nem hajtották volna végre az operációt, a soron következő versenyeken még jobban meggyűlt volna a baja a karjával, sőt úgy véli, Assenben például be sem tudta volna fejezni a versenyt – minderről a Katalán Nagydíj helyszínén beszélt, szavait pedig a Motorsport.com idézi:

„Már Katarban is voltak figyelmeztető jelek, Le Mans-ban két körig éreztem, Mugellóban a fél versenyen keresztül. Úgy döntöttem, most vágok bele a műtétbe, mert tudtam, hogy kemény pályák jönnek köztük Assennel, ahol már a Moto2-ben is voltak figyelmeztető jelek. Ha nem csináltuk volna meg Assen előtt, biztos, hogy nem tudtam volna ott célba érni. Assen és Sachsenring egymást követő hétvégéken lesz, jó, hogy már ezelőtt meglett az operáció.”

Fotó: MotoGP Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások