MotoGP

Quartararo tudja, hogy mi okozta bukását, a következő hétvégén azonban ismét a győzelemért harcolna

A francia felvállalta a hibáját.
Fabio Quartararo számára pocsékul alakult az első misanói hétvége, ugyanis bár az időmérőn meglett számára a harmadik rajtkocka, a futam korai szakaszában bukott, miután megelőzte Maverick Vinalest, ezzel pedig el is veszítette a vezetést összetettben. A franciának azonban már a warm up során akadtak gondjai, melyekről a Crash.net szakoldalnak mesélt: „Nem fogjátok elhinni, de az volt a gond, hogy a holeshot-rendszer használatához használt két ujjam kell, és beragadt a kesztyűm, így fékezéseknél konkrétan nem tudtam mozgatni a kezemet.”

A petronasos emellett részletesen beszélt a verseny első szakaszáról, és a hibájáról is: „Elég sok hibát elkövettem. Már a rajtnál összeértem Jackkel, és beragadtam Maverick mögé. Amikor megelőztem őt, akkor elkezdtem nyomni, hogy elkapjam Jacket is, viszont sajnos túlerőltettem a körömet. Ezt a hibát egyértelműen én követtem el, miután Maverick mögött túlmelegedtek az abroncsaim, és így nőtt rajtam a nyomás. Ettől még azt gondolom, hogy agresszívan kell mennem már a felvezető körön is. Számomra elég fura volt, hogy nem mi mentünk az első két helyen, de meg kell értenem, hogy nem csak mi ketten vagyunk ott a pályán. Valahogy nem igazán szeretek mögötte menni, talán a motorozási stílusa miatt.”

„Őszintén szólva a következő versenyen már ismét a győzelemért akarok harcolni. Sajnos túlizgultam a dolgokat Maverick mögött, mert úgy éreztem, hogy sokkal gyorsabb lehetek nála. Amikor átléptem, akkor leblokkoltam egy pillanatra, majd maximum tempóban elindultam a többiek után, és hibáztam. Már a 3-as kanyarban megcsúsztam, aztán a 4-esben próbáltam javítani a helyzetet, de már nem lehetett. Sokan azt hihetik, hogy ez amiatt van, mert vezettem a bajnokságot, de szerintem nem ez a helyzet. Én csak szerettem volna gyors lenni, és a győzelemért harcolni. Ez a második szezonom, még csak 21 éves vagyok. Nyilván szeretnék harcolni a világbajnoki címért, de nem agyalok ezen folyamatosan. Az pedig elég fontos, hogy az ember sok mindent megvehet, de tapasztalatot aztán nem. Túlságosan féltem tőle, hogy Franco és Valentino meglépnek, így mindenképpen szerettem volna beérni őket. Sajnálom, hogy ennek bukás lett a vége, de gratulálok Francónak az első győzelméhez!”


Amikor a második bukásról kérdezték, így felelt: „Szerettem volna mindkét oldalammal érezni a földet! Viccet félretéve, valami gond volt az egykerekezésekkel. Amikor váltottam, akkor a motor veszített a teljesítményéből, így kihajtottam a bokszba. Tavaly nagyon keményen be kellett melegíteni a kemény első abroncsot, én pedig minden áron ki akartam menni, hogy megnézzük, mi van a motorral. A 6-os kanyarba érve túl agresszív voltam, és elég lassú tempónál kicsúsztam, amit nem is igazán értettem.”

„Az volt a célom, hogy a mezőny legelejében legyek, mert negyedik-ötödik helyekkel nem lehet a címért harcolni. A tempóm rendben volt, de ezt most túlerőltettem. Ezeket a helyzeteket kicsit nyugodtabban kell majd kezelnem a jövőben. Kedden tesztelünk itt, aztán jön a következő versenyhétvége, amit már alig várok. Nehéz lesz kivárni a szabadedzéseket, mert már szeretnék bizonyítani ezen a pályán.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások