MotoGP

Quartararo nem számít a sepangihoz hasonló gondokra

Két hete is a pole-ból indulhatott, de köze nem volt az élmezőnyhöz a franciának a Malajziai Nagydíjon, most azonban erősebbnek érzi magát – igaz, kiemelt két riválist, akinek jobb a tempója.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Fabio Quartararo hatodik MotoGP-s pole-pozícióját szerezte a Valenciai Nagydíjon, s bár pénteken még úgy nyilatkozott, hogy a hosszabb etapokon mutatott tempója viszont gyenge, szombaton már optimistább volt: „Rendkívül érdekes nap volt. Nagyon örülök a pole-pozíciónak, de tegnap az első hely ellenére sem éreztük erősnek a tempónkat. Ma viszont tettünk egy lépést előre: bár nem vagyunk Marc és Maverick szintjén, de jóval konstansabbak voltunk. A negyedik szektorban küszködtünk főként pénteken, de ma előreléptünk, és remélem, holnap ugyanezt tesszük a bemelegítő edzésen is” – idézi a franciát a BikeSportNews.com szakoldal.

A Petronas Yamaha versenyzője két hete Sepangban is az élről startolhatott, ám akkor csupán a nyolcadik helyen végzett. Quartararo ugyanakkor nem számít hasonló gondokra: „Malajzia nagyon kemény volt. Katasztrofális volt a rajtom és az első köröm, nem volt egyszerű visszazárkózni. Problémám is volt, túl magas volt a guminyomás az első kerékben, nem tudtam megfékezni a motort. Ezen dolgoznunk kell a következő évre. Általában itt nem olyan magas a guminyomás, szóval elvileg nem lesz vele gondunk. Jól dolgoztunk ebben a két napban, és úgy érzem, erősen zárhatjuk a szezont.”

A 20 éves motoros a hat rajtelsőségével beállította Christian Sarron királykategóriás francia rekordját, de Quartararo csak félig-meddig örül ennek – méghozzá azért, mert többen azt mondják róla, hogy csak az edzéseken megy jól, a futamokon már kevésbé: „Az idény vége felé háromszor is pole-pozíciót szereztem, ezért többen szombati motorosnak tartanak, szóval nem tudom, hogy büszke legyek-e erre vagy sem. De persze az időmérőn az a cél, hogy a leggyorsabbak legyünk, s ezt a feladatot elég jól teljesítjük eddig, örülnék, ha ezt így is folytatnánk.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások