MotoGP

Quartararo jól érezte magát, de úgy érzi, hogy még javulnia kell

A francia viszont örül neki, hogy nem teljesen tanácstalanok.
Fabio Quartararo számára kissé felemásan indult a brnói hétvége, ugyanis délelőtt nem igazán ment gyorsköröket, viszont a délutáni edzést az élen zárta. Összességében úgy érzi, hogy még sokat kell fejlődnie, viszont nem aggódik, mert állítása szerint csapatával tudják a megoldásokat. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Elég nehéz volt összehozni annak ellenére, hogy megvan az egykörös tempó. Amikor először visszaértem a bokszba, akkor mondtam is a srácoknak, hogy jól érzem magam a motoron, aztán viszont elkezdett elveszni a tapadás, mert túl gyorsan koptak az abroncsok.  Számomra nagyon fontos, hogy jól érezzem magam a motoron, és szerencsére tudjuk, hogy mi a probléma.”

„Elég nagy gond, amikor nincs sok tapadás az aszfalton. A Ducati számára nem jelentenek akkora problémát a jelenlegi körülmények a motorerejük miatt, viszont nálunk pont a jó tapadásból ered az erős kanyarsebesség. Sajnos sokszor kipörögnek az abroncsok, ami elég meglepő, mert idáig az új Michelinekkel nem volt ilyen gond. Elég fura a helyzet, de a csapattal már keressük a megoldást. Tudjuk, hogy a körülmények egyre jobbak lesznek, ráadásul az első szabadedzés előtt esett az eső, de szerencsére ilyentől nem kell most tartanunk. Folyamatosan dolgozni fogunk a megoldásokon.”

„Franco ma egyértelműen jobb versenytempót diktált, de nem vagyok sokkal lemaradva tőle. Egy körön tényleg nincs semmi gond a motorral. Mindössze egy nagyobb hibát követtem el a második szabadedzésen, és nem hittem volna, hogy ilyen gyors leszek. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de még dolgoznom kell a versenytempómon. Sajnos ott volt az az elég fura momentum, amikor túl szélesen kanyarodtam, és elveszítettem az irányítást. Az embernek nyilván nem jó, ha egy változtatás után rosszabbul érzi magát a motoron, de lépésről lépésre fejlődünk, így nem aggódom.”

 
A csapattárs, Franco Morbidelli remekül érezte magát friss gumikon, viszont még nem tudja, hogy a futamon milyen kombinációval is kellene indulnia: „Úgy éreztem, hogy megvan a jerezi lendület. A második szabadedzésen új lágy gumikat használtunk, és remek tempót tudtunk velük menni. Még meg kell értenünk pár dolgot, mert nem tudjuk pontosan, hogy melyik abroncsokat kellene bevetnünk vasárnap a változó körülmények miatt. Nem igazán tiszta számunkra, hogy mi a megoldás. Nekem mindenesetre jó első napom volt, és már várom, hogy holnap a lehető legtöbbet hozzam ki magamból.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások